ΕΚΔΗΛΩΣΗ

28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

28 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πλατεία Συντάγματος

Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 28 Μαΐου, προ(σ)καλώντας τους τολμηρούς – και όχι μόνο – φίλους του αθλήματος να διασχίσουν, εκτός από την κλασική διαδρομή των 7,5χλμ, τη διαδρομή των 15,5χλμ.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς αναδεικνύει την ιστορικότητά της μέσω της διαδρομής του. Από το 1987 είναι ο πλέον μαζικός αθλητικός θεσμός της Αθήνας για το ποδήλατο, με συμμετοχές που τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τους 15.000 ποδηλάτες, οι οποίοι πλημμυρίζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας ποδηλατώντας με ασφάλεια, κέφι και ζωντάνια, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην πόλη.

 

Bike Weekend

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το απόλυτο «ποδηλατικό» Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Συντάγματος στις 27 και στις 28/5, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να ανακαλύψουν το ποδήλατο ως άθλημα, αλλά και ως το πιο εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 2 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη