Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

”Αχιλλέως Έρωτες” της Χριστίνας Καραβεζύρη στο Επιγραφικό Μουσείο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

27 - 28 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο θεατρικό έργο Αχιλλέως έρωτες γίνεται χρήση τμημάτων κειμενικού υλικού από παλιότερες πηγές που συνδυάζεται με νέο πρωτότυπο κείμενο, το οποίο προέκυψε ύστερα από τη δραματουργική επεξεργασία των μύθων και των ιστοριών που σχετίζονται με την ερωτική ζωή του Αχιλλέα. Το πρωτότυπο κείμενο έχει γραφτεί από την συγγραφέα Χριστίνα Καραβεζύρη, ενώ η δραματουργική επεξεργασία του υλικού και οι μεταφράσεις έχουν γίνει από την ίδια σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη της παράστασης Μενέλαο Καραντζά.

Πρωταγωνιστής στην παράσταση είναι ένας Χορός, μέσα από τον οποίο αναδύονται ο Αχιλλέας και τα πρόσωπα που υπήρξαν ερωμένες και εραστές του. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Επιγραφικό Μουσείο σε συνθήκες διαλόγου με τα συγκεκριμένα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν σ’ αυτό και που αποτελούν κομμάτια κειμένων, όπως και η πρώτη ύλη του θεατρικού έργου Αχιλλέως έρωτες.

Συνδιοργάνωση με την ΑΜΚΕ «Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτισμού».

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 19:00

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.

Περιορισμένες θέσεις θεατών (25 άτομα), για τις οποίες θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας (κρατήσεις στο achilles.erotes@gmail.com ή στο τηλέφωνο +30 694 515 7212 [ώρες 18:00-21:00])

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Ομόνοια

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 10 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;