Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Αμερικανικός Φιλελληνισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Φιλελληνισμού

Ζησιμοπούλου 12, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

31 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στο Μουσείο Φιλελληνισμού μία εκδήλωση με θέμα: “Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα”.

Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με το This is Athens και εντάσσεται στο πρόγραμμα του This is Athens City Festival.

Προσκεκλημένοι είναι προσωπικότητες από το χώρο της παιδείας, της οικονομίας και της πολιτικής. Μεταξύ αυτών ο Jacques Bouchard, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, η Catherine Elisabeth Fleming, πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, o Alexander Kitroeff, Έλληνας ιστορικός, καθηγητής Ιστορίας στο Haverford College της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ και επισκέπτης καθηγητής στο CYA, ο Mark Mazower, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, μέλη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree, Pierce, ALBA) καθώς και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΕΕΦ θα ανακοινώσει τη βράβευση των καθηγητών Jacques Bouchard, Κatherine Elisabeth Fleming, Mark Mazower με το Μετάλλιο Lord Byron.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κατερίνα Σώκου, ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, εξωτερική συνεργάτης του Atlantic Council, και του Future Europe Initiative.

Ώρα: 19:00

Περισσότερες πληροφορίες: Kα Λεωνή Π. Θανασούλα info@phmus.org +30 210 809 4750

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Πανόρμου

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 16 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΟΧΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;