Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Αόρατες Διαδρομές με την Σχεδία

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Σταθμός Μετρό Μεταξουργείο

Θεόδωρου Δηλιγιάννη 8, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

21 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Αόρατες Διαδρομές» είναι ο τίτλος ενός κοινωνικού προγράμματος περιηγήσεων στο κέντρο της Αθήνας με οδηγούς (νυν και πρώην) άστεγους συμπολίτες μας.

Οι «Αόρατες Διαδρομές» της «Σχεδίας» περιλαμβάνουν κάποιες από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα ημέρας κ.ά.). Οι οδηγοί δίνουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε δομή, αλλά και πώς οι ίδιοι έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν τη ζωή στο δρόμο, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ποιότητα των υπηρεσιών, την ανθρωπογεωγραφία των δομών και του δυναμικού τους, που πασχίζει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και της διαφύλαξης της αξιοπρέπειάς τους, ως ατόμων.

Οι προγραμματισμένες περιηγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 10:30 το πρωί, πάντοτε κατόπιν συνεννόησης. Σημείο αφετηρίας είναι ο σταθμός του μετρό στο Μεταξουργείο και τερματισμού τα γραφεία του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», στο κέντρο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2)

 

Διάρκεια: περίπου δύο ώρες

Κόστος συμμετοχής: 8€* (5€ για μαθητές)

Η συμμετοχή ανέργων και συνταξιούχων είναι δωρεάν

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι από 15 ετών και άνω

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μεταξουργείο

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 2 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;