Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Athens Gardens Festival / Manouchedrome στο Άλσος Παγκρατίου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Άλσος Παγκρατίου

Ευτυχίδου & Σπύρου Μερκούρη, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

29 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Athens Garden Festivals 2022

Εντός του πλαισίου του This is Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων

Το Athens gardens festival ξεκίνησε το 2013 από το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο που είχε δημιουργηθεί ένα χρόνο πριν από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες. Έκτοτε προσφέρει στο κοινό, κάθε χρόνο, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, συναυλίες κλασικής, κινηματογραφικής μουσικής και μουσικές του κόσμου με ακουστικό χαρακτήρα, στους κήπους της Αθήνας, πάντα με ελεύθερη πρόσβαση.

 

Swing συναυλία με τους Manouchedrome  και ατελείωτος χορός από την ομάδα swing “Rhythm Hoppers”.

Ώρα έναρξης: 20:00. Ώρα λήξης: 22:00

 

Το Άλσος Παγκρατίου είναι πάρκο στο Παγκράτι, στο κέντρο της Αθήνας. Η έκτασή του είναι 30 στρέμματα. Η φύτευσή του ξεκίνησε με πεύκα το 1908 από την Πριγκίπισσα Σοφία. Αργότερα από τη Φιλοδασική Εταιρεία δημιουργήθηκε μέσα στον δεντροφυτεμένο χώρο ένα φυτώριο δασικών δέντρων και θάμνων τα οποία θα μεταφέρονταν για μεταφύτευση σε λόφους της Αθήνας.Το 1936 το άλσος παραχωρήθηκε στο Δήμο Αθηναίων από τη Φιλοδασική εταιρεία και λειτούργησε ως ελεύθερος χώρος αναψυχής. Με την ανάπλαση που έγινε από το Δήμο από το 1937 έως το 1939 το άλσος από την άγρια βλάστηση που είχε έγινε ένα κομμάτι πρασίνου με παρτέρια και λουλούδια, πάπιες, περιστέρια, πέρδικες και παγώνια.Στο άλσος λειτούργησε και ζωολογικός κήπος πριν την περίοδο της γερμανικής κατοχής ο οποίος καταστράφηκε αργότερα από τους Γερμανούς. Επίσης, κατά την κατοχική περίοδο το άλσος κινδύνευσε να καταστραφεί γιατί οι πολίτες της Αθήνας το χρησιμοποίησαν για την ξυλεία του για τη θέρμανσή τους. Το 1950 ξεκίνησε τη λειτουργία του το θέατρο “Άλσος” το οποίο λειτούργησε μέχρι και τις 19 Μαΐου 1974 όταν καταστράφηκε από φωτιά. Για πολλές δεκαετίες το άλσος ήταν πόλος έλξης των κατοίκων του Παγκρατίου καθώς λειτουργούσαν εκτός από το θέατρο, θερινός κινηματογράφος, καφενείο, περίπτερο και παιδική χαρά.

Oι ΜanoucheDrome σε ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τη γενέτειρα του Django Reinhardt, το Βέλγιο και συνεχίζει στο Παρίσι, όπου η gypsy jazz μουσική του Μεσοπολέμου συνάντησε το swing ακορντεόν του Gus Viseur, καταλήγοντας στη Βρετανία και την gypsy jazz με αγγλικό στίχο. Αφοσιωμένοι στο μουσικό ιδίωμα του τότε και σε συνδυασμό με το swing ακορντεόν και την εκρηκτική Νάντια Μάντη στο τραγούδι, oι ΜanoucheDrome προσκαλούν το κοινό να «σφυρίξει» και να χορέψει στους ρυθμούς του swing.Το πάρτυ θα ξεκινήσει από τη χορευτική ομάδα Rhythm Hoppers.

Παίζουν:

Νάντια Μάντη | τραγούδι

Αλίνα Σαπρανίδου | ακορντεόν

Δημήτρης Ψαλλίδας | κιθάρα

Νικήτας Φουστέρης| κοντραμπάσο

Nίκος Σπάτουλας | κιθάρα

Παύλος Λογαράς , Τύμπανα

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Ευαγγελισμός

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 13 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;