Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Athens Gardens Festival / Marios Strofalis Quartet & Irene Toumpaki

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πάρκο Ελευθερίας

Ευζώνων 17, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

27 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Athens Gardens Festival

Εντός του πλαισίου του This is Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων

Το Athens gardens festival ξεκίνησε το 2013 από το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο που είχε δημιουργηθεί ένα χρόνο πριν από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες. Έκτοτε προσφέρει στο κοινό, κάθε χρόνο, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, συναυλίες κλασικής, κινηματογραφικής μουσικής και μουσικές του κόσμου με ακουστικό χαρακτήρα, στους κήπους της Αθήνας, πάντα με ελεύθερη πρόσβαση.

 

Μουσικές και τραγούδια της αγάπης

Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπάκη

Ώρα έναρξης: 19:30 – Ώρα λήξης: 21:30

Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας

Δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Πάρκο Ελευθερίας υψώνεται πάνω από την πολυσύχναστη κεντρική λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, σε μια αρχιτεκτονικά πολυμορφική περιοχή της Αθήνας που συνθέτουν μεγαλοπρεπείς πρεσβείες, νοσοκομεία, πανέμορφα νεοκλασικά αλλά και σύγχρονα επιβλητικά κτίρια. Σήμα κατατεθέν του πάρκου, το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, έργο του γλύπτη Γ. Παππά. Στο πίσω μέρος του πάρκου Ελευθερίας, πνιγμένα στο πράσινο και στα πολύχρωμα λουλούδια υπάρχουν τέσσερα πέτρινα κτίρια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα για την πλούσια ιστορία τους: Κατά την διάρκεια της χούντας ήταν κρατητήρια όπου βασανίζονταν οι δημοκράτες αντικαθεστωτικοί. Δίπλα στον μουσειακό χώρο στέκει το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φιλοξενεί ατομικές και ομαδικές εικαστικές εκθέσεις (ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, video art κ.ά.).

Το σχήμα μουσικής δωματίου του συνθέτη κινηματογράφου με το έντονο μεσογειακό στίγμα κοντεύει τα 20 χρόνια παρουσίας, αποδίδοντας τις πρωτότυπες συνθέσεις του Μ. Στρόφαλη από τις συλλογές European Taxim I & II. H φωνή της Ειρήνης Τουμπάκη φέρνει ένα νέο μουσικό προορισμό με τραγούδια αγάπης από τη νέα δουλειά των δύο με τίτλο “Μυστικός κήπος”.

Παίζουν οι:

Βαγγέλης Βεργωτής-ακορντεόν

Φαίη Νικολοπούλου-βιολοντσέλο

Διονύσης Βερβιτσιώτης-βιολί

Μάριος Στρόφαλης-πιάνο

 

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;