ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Athens Poetry Walk

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

01 - 31 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Σε διάφορα σημεία της πόλης

Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο πλαίσιο του Athens City Festival, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει σε συνεργασία με το Homo Ludens-Urban Dramaturgy Explorations έναν ποιητικό περίπατο στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή διασύνδεσης ποιητικών τοπόσημων με τίτλο “Athens Poetry Walk”, η οποία περιλαμβάνει έναν διαδραστικό χάρτη, χρήσιμες πληροφορίες, ηχητικά ντοκουμέντα και παιχνιδο-ποίηση.

 

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή περιλαμβάνει:

26 σημεία ποιητικού ενδιαφέροντος*-τοπόσημα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας με προτομές, αγάλματα, οικίες και στέκια ποιητών, πλούσιο πληροφοριακό υλικό, και αναγνώσεις επιλεγμένων αντιπροσωπευτικών ποιημάτων καθώς και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα με την επιμέλεια της Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου.

Παιχνιδο-ποίηση γνώσεων και παρατήρησης σε έναν ποιητικό περίπατο που διασυνδέει 15 προτομές και αγάλματα ποιητών.

Αφιέρωμα στον ποιητικό λόγο που έχει ετοιμάσει ο Αθήνα 9.84 σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο μεγάλοι Έλληνες ποιητές και ποιήτριες, αγαπημένα τους πρόσωπα και εκπρόσωποι της νέας ποιητικής γενιάς διαβάζουν διάσημα ποιήματα.

Βίντεο με απαγγελίες Ελλήνων Κλασικών στα Αρχαία Ελληνικά, μια συνεργασία του Athens Culture Net και του Homo Ludens με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard University στην Ουάσιγκτον.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από smartphones αλλά και άλλες ψηφιακές συσκευές, μέσω του συνδέσμου https://poetry.homoludens.org/

 

Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στον ψηφιακό χάρτη, που περιλαμβάνει 26 map pins σε τρία διαφορετικά χρώματα, πατώντας κάθε pin και βλέποντας τις αντίστοιχες πληροφορίες:

Το μπλε χρώμα αντιστοιχεί σε ιστορικά τοπόσημα ποιητικού ενδιαφέροντος.

Το πράσινο χρώμα αντιστοιχεί σε εκδηλώσεις επικαιρότητας σχετικές με την ποίηση (ανανεώνεται αναλόγως).

Το κόκκινο χρώμα αντιστοιχεί σε τοπόσημα με προτομές και αγάλματα ποιητών, όπου ο χρήστης μπορεί να ακούσει ενδεικτικές απαγγελίες αλλά και να παίξει το παιχνίδι πατώντας στo σύμβολο Παιχνιδο-ποίησης. Απαντώντας σωστά στις ερωτήσεις μπορεί να αναρριχηθεί στην κορυφή του leaderboard κερδίζοντας δόξα!

 

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 2 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη