Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Athens Litt Fest: Η Αθήνα του Ομήρου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Κουμπάρη 1, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

29 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μια συναρπαστική συζήτηση μεταξύ του βραβευμένου ντοκιμαντερίστα Sylvain Tesson (Un été avec Homère, Éditions des Équateurs) με τη βραβευμένη συγγραφέα και ελληνολόγο Andrea Marcolongo (La langue géniale, Les Belles Lettres) σχετικά με τη σημασία των ιδανικών της αρχαίας Ελλάδας στους σύγχρονους χρόνους. Συντονιστής η Αλεξία Κεφαλά της Le Figaro.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Γαλλικά.

Στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη από τις 19:30 έως τις 20:30

 

Συγγραφέας πολλών ταξιδιωτικών δοκιμίων, συλλογών και διηγημάτων, ο Sylvain Tesson έλαβε το διάσημο βραβείο διηγήματος Goncourt το 2009 για το Une vie à coucher dehors και το 2011 το βραβείο δοκιμίου Médicis για το Dans les forêts de Sibérie. Το 2018, οι ακροατές της France Inter ταξίδεψαν μαζί του στην Ελλάδα χάρη στη σειρά του Un été avec Homère. Τον Απρίλιο του 2021 εγκαινίασε μια πεζοπορική διαδρομή στο Μεσολόγγι, το επίκεντρο του αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία, παρέα με τον πρωταθλητή Daniel du Lac. Δημοσίευσε την ιστορία στο περιοδικό Le Figaro. Ως φιλέλληνας που αποτίει φόρο τιμής σε έναν άλλον θρυλικό φιλέλληνα, τον Δεκέμβριο του 2021, απέτισε φόρο τιμής στον Λόρδο Βύρωνα, ο οποίος πέθανε στο Μεσολόγγι, με το έργο του Βύρων, La liberté à mort (Βύρωνας, Ελευθερία στον Θάνατο). Ο Sylvain Tesson βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο του συνεδρίου Les Journées Athéniennes της Le Figaro.

Η Andrea Marcolongo είναι Ιταλίδα δοκιμιογράφος, συγγραφέας και ένθερμη υποστηρίκτρια της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Έχει τριετείς σπουδές στην Κλασική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Το 2016 μετακόμισε στο Σεράγεβο όπου έγραψε τα δύο πρώτα βιβλία της. Αυτή τη στιγμή ζει στο Παρίσι. Η Marcolongo έγινε γνωστή για το βιβλίο της La lingua geniale (Η έξυπνη γλώσσα – εννέα λόγοι για να αγαπάς τα ελληνικά), στο οποίο εκθέτει τα επιχειρήματά της υπέρ της εκμάθησης των αρχαίων ελληνικών. Το βιβλίο έγινε best seller και έχει ήδη μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, πουλώντας αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολουθεί μπουφές με κρασί και τυριά.

Μία διοργάνωση του Athens Insider.

 

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;