ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

01 - 31 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

Διπύλου 12, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, μοναδικό στο είδος του μουσείο στην Ελλάδα, διαθέτει μια σπάνια συλλογή αντικειμένων ισλαμικής τέχνης, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα πιο σημαντικές στον κόσμο.

Περισσότερα από 8.000 δείγματα κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, χρυσοχοΐας, υφαντικής, ξυλογλυπτικής, υαλουργίας, οστέινα αντικείμενα, ενεπίγραφες επιτύμβιες στήλες και όπλα, καθώς και ο εσωτερικός μαρμαροθετημένος διάκοσμος μιας αίθουσας υποδοχής ενός αρχοντικού του 17ου αιώνα από το Κάιρο, υπομνηματίζουν με συνέπεια τη συνέχεια του ισλαμικού χρόνου από την πρωτοϊσλαμική ως την οθωμανική εποχή και την εξέλιξη της ισλαμικής τέχνης ως τον 19ο αιώνα.

Η συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό συγκρότημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών μετατροπής του κτηρίου σε μουσειακό χώρο αποκαλύφθηκε στα θεμέλιά του τμήμα του αρχαίου τείχους της πόλης των Αθηνών, το οποίο και είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες του Μουσείου.

Το Μουσείο διαθέτει δωρεάν ηχητική ξενάγηση με QR codes στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, ισπανική, ρωσική και κινεζική γλώσσα.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Θησείο

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 4 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη