Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

Αγ. Ασωμάτων 22 &, Διπύλου 12, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

01 - 31 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε μία περιοχή περιτριγυρισμένη από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, πλάι στην Αρχαία Αγορά, το ναό του Ηφαίστου, το Μουσείο στη Στοά του Αττάλου και το αρχαίο Νεκροταφείο του Κεραμεικού, ένα υπέροχο μουσειακό ίδρυμα επικεντρώνεται σε έναν εντελώς διαφορετικό πολιτισμό, σπουδαίο και πολυπρόσωπο.

Το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης βρίσκεται σε ένα νεοκλασικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, επί των οδών Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, ένα κτίσμα που περιήλθε στο Μουσείο Μπενάκη του 1988 ως δωρεά του Λάμπρου Ευταξία.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ισλαμικές συλλογές σε διεθνές επίπεδο η οποία «χτίστηκε» με αφετηρία την προσωπική συλλογή του Αντώνη Μπενάκη από την εποχή που ο ίδιος ζούσε μόνιμα στην Αίγυπτο. Στην πορεία τα εκθέματα εμπλουτίστηκαν σημαντικά, ενώ τα συνολικά 12.000 δείγματα που παρουσιάζονται σήμερα στο Μουσείο (κομμάτια κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, χρυσοχοΐας, υφαντικής, ξυλογλυπτικής, υαλουργίας) εντυπωσιάζουν με την ιστορική τους σημασία, αλλά και με την εξαιρετική τεχνοτροπία τους.

Για τους μεγάλους θαυμαστές της ισλαμικής Τέχνης εδώ θα ανοίξουν οι πόρτες ενός νέου κόσμου που μας ταξιδεύει από την πρώιμη ισλαμική ως την οθωμανική εποχή και την εξέλιξη του ισλαμικού πολιτισμού ως το 19ο αιώνα.

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Θησείο

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 4 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΟΧΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;