Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Δανάη Στράτου: Burning Issues-Merimbula

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Παρκο Ελευθεριας, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

25 - 31 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η νέα έκθεση της Δανάης Στράτου αφορά στην καταστροφή της φύσης, στην κλιματική αλλαγή και στις κρίσεις που βιώνουμε καθημερινά. Η έκθεση με τίτλο Burning Issues – Merimbula αποτελείται από δύο εγκαταστάσεις, οι οποίες θα μεταμορφώσουν ριζικά τον χώρο του Κέντρου Τεχνών, σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που υπογράφει η Μαρία Μανέτα. Το σκεπτικό της έκθεσης είναι η κατασκευή ενός εμβυθιστικού χώρου, όπου η φωτιά, οι συμβολισμοί και οι καταστροφικές συνέπειές της παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο: οι επισκέπτες θα εισδύουν σε έναν χώρο πνευματικής αφύπνισης, σε έναν χώρο κάθαρσης και εξαγνισμού, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

Η έκθεση της Στράτου, η οποία είναι διεθνώς γνωστή για τις σύνθετες και μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις της, ανταποκρίνεται πλήρως και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα μεγάλα, φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας – όπως είναι η ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινωνικής-οικολογικής συνείδησης και η ενίσχυση του καθεστώτος περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η Δανάη Στράτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Καλές Τέχνες με ειδίκευση στη Γλυπτική και τις εγκαταστάσεις στο Central St. Martins College of Art and Design του Λονδίνου (1983-1988). Από το 2007 έως το 2013 δίδαξε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΜΕΤ) στην Αθήνα. Tο έργο της αποτελείται από εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας και οπτικοακουστικά περιβάλλοντα. Χρησιμοποιεί αφαιρετική γεωμετρική «γλώσσα» και ασχολείται με σύγχρονα ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η ζωή στις σύγχρονες πόλεις, η αύξηση του πληθυσμού και η σχέση με το περιβάλλον, καθώς και οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις σε όλο τον κόσμο.

Διάρκεια έκθεσης : 25 Μαϊου – 10 Ιουλίου 2022

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη–Παρασκευή 11:00–19:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00–15:00, Δευτέρα κλειστά.

Πληροφορίες: +30 210 723 2604, +30 210 722 4028

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 2 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;