Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Memorial – Με αφορμή ένα Μνημείο για το Φιλελληνισμό

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πολεμικό Μουσείο

Ριζάρη 2, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

02 - 11 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ως προέκταση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την εξέγερση των Ελλήνων το 1821, και την παγκόσμια συμπαράσταση στον αγώνα αυτόν, μια ομάδα σύγχρονων εικαστικών σκέφτηκε να αποδώσει τιμή στους Φιλέλληνες.

Σε αυτούς που οραματίστηκαν μια ελεύθερη Ελλάδα, σε αυτούς που συγκέντρωσαν χρήματα για τον Αγώνα, σε αυτούς που έγραψαν κείμενα για να εμπνεύσουν , σε αυτούς που θυσιάστηκαν στα τοπία των μαχών.

Μια Έκθεση – Αφιέρωμα για τους γνωστούς και αγνώστους Φιλέλληνες με άξονες τη Μνήμη, τη Θυσία, τα ιδανικά της ελεύθερης ύπαρξης.

Ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, με πολύχρονη δράση στον χώρο των εικαστικών, δημιούργησαν έργα ειδικά πάνω σ´ αυτά τα θέματα, με υλικά παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, που δίπλα στα συγκλονιστικής βαρύτητας ιστορικά κειμήλια του Πολεμικού Μουσείου αποκτούν ιδιαίτερο νόημα.

Κάθε έργο συμπληρώνεται με καρτέλα στοιχείων που αναφέρουν τα ιστορικά στοιχεία που έδωσαν αφορμή για την δημιουργία του έργου.

Συμμετέχουν οι:

Β. Τσαλαματά, Γ. Αδαμάκης, Α. Παναγόπουλος, Κ. Τσώλης, Ν. Κληρονόμος, Μ. Πεταλάς, Γ. Αιτινίδης, Α. Λόη, Σ. Φώτης, Φ. Μουζακίτου, Μ. Γενιτσαρίου, Γ. Σταματόπουλος, Χ. Αναγνωστόπουλος, Π. Κουγιουμτζής, Ρ. Καπελιάρη, Θ. Λιάκος, Α. Πετρίδης, Ε. Εγγλέζου, Α. Χατζή, Δ. Δαββέτας

Γενική είσοδος: 6€
Μειωμένη είσοδος: 3€

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Ευαγγελισμός

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 2  λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;