ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Villy Calliga: From X to Z Generations through Polaroids

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

06 - 17 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Mosaico Fine Art Studio

Καισαρείας 18, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πάνω από εξήντα δημιουργικά ανήσυχοι άνθρωποι, που ανήκουν σε τρεις διαφορετικές γενιές (Χ, Υ, Ζ), συναντήθηκαν στο project From X to Z – Generations through Polaroids που επιχειρεί να καταγράψει φωτογραφικά την “άχρονη και ανεπίστρεπτη στιγμή” που οι γενιές αποκτούν κοινά χαρακτηριστικά μέσα στο “συνεχές παρόν”.

Όπως σημειώνει η Villy Calliga:

“Νοσταλγούμε ένα παρελθόν που θυμόμαστε αφαιρετικά και αποσπασματικά. Αγωνιούμε για ένα μέλλον άγνωστο και αβέβαιο. Ενδιάμεσα, ένα παρόν που το αφήνουμε να περνάει απαρατήρητο. Σαν να παραδίδουμε αδιάφορα τις στιγμές του στο παρελθόν, ώστε να τις νοσταλγήσουμε με την ησυχία μας στο μέλλον. Όμως η ζωή στο σύνολο της δεν είναι παρά ένα συνεχές παρόν, και συνεπώς φευγαλέα. Η κάθε στιγμή μας είναι μοναδική και ανεπίστρεπτη. Και αυτό την κάνει σημαντική.
Μπορούμε να αιχμαλωτίσουμε αυτή την ανεπίστρεπτη στιγμή αν τη “συλλάβουμε”, την αποτυπώσουμε ως εικόνα και την εκτυπώσουμε αμέσως σε μια και μοναδική απτή φωτογραφία; Μπορούμε να καταργήσουμε την έννοια του διαιρεμένου σε παρελθόν, παρόν και μέλλον, χρόνου με μια φωτογραφία που κανείς ανυποψίαστος δεν θα μπορεί να πει με σιγουριά αν έχει τραβηχτεί το 1985 ή το 2023; Και αφού η στιγμή της λήψης δεν θα μπορεί να προσδιοριστεί μέσα στο χρόνο, θα είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η γενιά που ανήκει το πρόσωπο που απεικονίζεται σε αυτή;”.

 

Εγκαίνια: 6 Μαΐου στις 18:00.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 10 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη