ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Επετειακή έκθεση ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ‘21

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

01 - 31 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Σταδίου 13, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Επετειακό Πρόγραμμα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με τίτλο «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21» είχε σκοπό να τιμήσει την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Το Πρόγραμμα είχε πανελλήνια εμβέλεια και επιδίωκε να αναδείξει τις ιδέες, τις αιτίες, τα πρόσωπα, τα γεγονότα και τα αποτελέσματα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από συγκρούσεις και συνθέσεις διαφορετικών συμφερόντων και παραδόσεων.

Περιλάμβανε τρεις πυλώνες: την κεντρική έκθεση στην Αθήνα, εκθέσεις σε έντεκα πόλεις της περιφέρειας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδρύματα και πλωτή έκθεση που ταξίδεψε σε νησιά του Αιγαίου.

Η κεντρική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21» αναπτύσσεται σε επτά θεματικές ενότητες, στο περιστύλιο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής. Στόχος της είναι να επανασυστήσει στο κοινό τα κειμήλια που διαφυλάσσει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο προσεγγίζοντας όλες τις πτυχές της Ελληνικής επανάστασης μέσα από τη σύγχρονη ιστορική έρευνα. Η έκθεση ζωντανεύει και μέσα από διαδραστικά και οπτικοακουστικά εκθέματα.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 4  λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη