ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Όταν ο Ερυσίχθονας συνάντησε τη Δήμητρα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

21 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Πινδάρου 6, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας διοργανώνει ένα οικογενειακό βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες και παιδιά 6-12 ετών, με τίτλο «Όταν ο Ερυσίχθονας συνάντησε τη Δήμητρα».

Ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Ελλήνων με τη φύση; Προστάτευαν άραγε οι θεοί τις θάλασσες και τα βουνά σύμφωνα με τη μυθολογία; Τι συνέβη όταν ο Ερυσίχθονας έκοψε το ιερό δέντρο της Δήμητρας;

Προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά το μουσείο θα «ταξιδέψει» τους συμμετέχοντες στο ιερό άλσος της θεάς της γης με όχημα την αρχαία ελληνική τεχνολογία. Εκεί θα τους περιμένει ένα μυστήριο, ένα αίνιγμα που αναμένει την επίλυσή του. Ποιος σκότωσε τη νύμφη του ιερού άλσους; Ο γρίφος περιλαμβάνει δοκιμασίες και δίνει ένα-ένα τα στοιχεία για να ξεσκεπαστεί ο ένοχος.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το ιερό δέντρο της θεάς Δήμητρας και μαζί με αυτό τις ρίζες τους με τη μητέρα φύση. Θα συνδεθούν μέσω της επιστήμης με τη φύση για να δημιουργήσουν μαζί το μέλλον της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος και ο Φίλωνας θα τους συνοδεύουν ως το τέλος.

 

Ώρα έναρξης: 12:00

Διάρκεια: 60 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 8 EUR για τα παιδιά και 5 EUR για τους ενήλικες με προκράτηση στο +30 211 411 0044.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 6 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη