ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Interior Design & Architecture Conference: έσω 2023

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

24 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

H ημερίδα Έσω επιστρέφει, για 11η συνεχόμενη χρονιά, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να υποδεχθεί τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς αρχιτεκτονικής και δημιουργικής σκηνής γύρω από τη θεματική “Multiverse”, που προτείνει τη συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών μορφών φυσικής και τεχνητής ζωής.

Η θεματική της φετινής ημερίδας γεφυρώνει περαιτέρω τις θεωρίες για την εν εξελίξει αλλαγή με την πρώιμη πρακτική, στα πεδία της αρχιτεκτονικής, του design και των τεχνών, και τα αποτελέσματά της. Με τον όρο “Multiverse” περιγράφεται μια σειρά από διαφορετικά περιβάλλοντα, που ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες ανάγκες και κινούνται πέρα από αυτές, συμπεριλαμβάνοντας άλλες μορφές φυσικής και τεχνητής ζωής. Το “Multiverse” προτείνει πολλαπλά συνυπάρχοντα περιβάλλοντα.

Η Xρύσα Σταματοπούλου (Grimshaw Architects), η Μυρτώ Κιούρτη (Myrto Kiourti), ο Γιώργος Μπάτζιος (Georges Batzios Architects), ο Γιώργος Τσολάκης (Tsolakis Architects), ο Γιώργος Μητρούλιας (AREA), οι Yoshiharu Tsukamoto και Momoyo Kaijima (Atelier Bow Bow), ο Μanuel Aires Mateus (Francisco Aires Mateus Arquitectos), ο Arthur Mamou Mani (Mamou-Mani Ltd Architects), ο Kristian Villadsen (GEHL), ο Γιώργος Αρμάος (Gagosian, London) o Ιάσων Τσάκωνας (Oliaros), ο Ηλίας Μεσσίνας (Ecoweek), και ο Στάθης Καλύβας, πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας και τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θα βρεθούν στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να σκιαγραφήσουν τρέχοντα ζητήματα και να προτρέψουν περαιτέρω διάλογο.

Tα θέματα που θα συζητηθούν εισαγάγουν εξερευνήσεις πάνω σε διαφορετικές έννοιες της συμπερίληψης, κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα και νέες απόψεις για τις συνεχώς αναπτυσσόμενες πόλεις και τη μεταβαλλόμενη ύπαιθρο.

Κατά τη διάρκεια της φετινής ημερίδας, η πέμπτη τελετή των Archisearch Lifetime Achievement Awards θα αναδείξει το έργο και την προσωπικότητα των Κυριάκου Κυριακίδη, Δημήτρη Αντωνακάκη, Δημήτρη Φιλιππίδη και Ρένας Παπασπύρου.

Τα βραβεία θα παρουσιάσουν οι Δρ. Πάνος Πάγκαλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και ο καλλιτέχνης Ηλίας Παπαηλιάκης.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η Δανάη Μακρή, Head of Content της Design Ambassador.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη