ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

01 - 31 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος

Νίκης 39, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας ιδρύθηκε το 1977, με σκοπό τη συλλογή, τη διατήρηση, την έρευνα και την έκθεση των υλικών μαρτυριών για περισσότερα από 2.300 χρόνια εβραϊκής ζωής στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της αποστολής του, ως ιστορικού και εθνογραφικού μουσείου, βρίσκεται η έρευνα και η παρουσίαση της εβραϊκής ζωής και του εβραϊκού πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης, των διαχρονικών και πολύπλευρων χαρακτηριστικών των ελληνικών εβραϊκών κοινοτήτων.

Οι Συλλογές και τα Αρχεία του ΕΜΕ περιλαμβάνουν περισσότερα από δέκα χιλιάδες αντικείμενα που αφορούν την οικιακή και θρησκευτική ζωή, καθώς και την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων. Από το 2001 το ΕΜΕ εγκαινίασε την εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα ενώ σε στενή συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, πρωτοστάτησε στην Εκπαίδευση του Ολοκαυτώματος με σεμινάρια κατάρτισης εκπαιδευτικών και τη δημιουργία νέου περιεχομένου για τα σχολικά βιβλία.

Με βάση τη μοναδική έρευνα και τα αξιόπιστα αποτελέσματα του Μουσείου, το 2014 το ΕΜΕ ανακηρύχθηκε Ερευνητικό Κέντρο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από το 2020, το ΕΜΕ έχει λάβει πιστοποίηση/αναγνώριση από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 5 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη