Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Greek Cinema Nights – Κυνόδοντας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πάρκο Ελευθερίας

Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

28 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μία οικογένεια, δύο γονείς και 3 ενήλικα παιδιά, ηλικίας μεταξύ 20 έως 30 ετών. Τα παιδιά ζουν από τη μικρή τους ηλικία, ουσιαστικά, αιχμάλωτα στο ακριβό απομονωμένο σπίτι της οικογένειας, μετά από επιλογή των γονέων τους, μη έχοντας καμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Τα παιδιά διδάσκονται γράμματα και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις από τους γονείς τους μέσω μαγνητοφωνημένων μαθημάτων και η επιβράβευση για την πρόοδό τους είναι κάποια ευτελή δώρα. Ωστόσο κάποιες «επικίνδυνες» για την περιέργειά τους λέξεις, τα παιδιά τις διδάσκονται με διαφορετικές σημασίες από τις πραγματικές, ώστε να μη μάθουν ποτέ την πραγματική έννοιά τους.

Ένα βράδυ, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα να ανακαλύψει τον κόσμο που βρίσκεται «κρυμμένος» πίσω από τον φράχτη του κήπου, σπάει μόνη της τον κυνόδοντά της στο μπάνιο του σπιτιού και κρύβεται στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του πατέρα, προκειμένου το επόμενο πρωί να βρεθεί στον πραγματικό κόσμο.

Αυτή είναι η ιστορία του Κυνόδοντα, της σπουδαίας ταινίας του διεθνής φήμης Έλληνα κινηματογραφιστή Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος μάγεψε το σύμπαν του διεθνούς σινεμά το 2010 με το φιλμ που όρισε εκ νέου ολόκληρο τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, ενώ υπήρξε υποψήφιο για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας την αμέσως επόμενη χρονιά.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο πλαίσιο του  This is Athens City Festival.

Ώρα έναρξης: 21:15

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 2 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΟΧΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;