Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

02 - 31 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

To Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1987. Σκοπός του Σωματείου είναι να βοηθήσει τα παιδιά, από την προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στην κοινότητα που ζούνε. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Από το 1994, το ΕΠΜ λειτουργεί το «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» (ΠΜΑ) με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ένα μουσείο με διαδραστικά εκθέματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά έως 12 χρόνων.
Το ΕΠΜ σχεδιάζει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΠΜΑ, σε σχολεία, άλλα μουσεία και πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκφράζονται και να αυτενεργούν.

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Ευαγγελισμός

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 6  λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;