Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

John Craxton: Μια ελληνική ψυχή

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Κουμπάρη 1, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

01 - 31 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μια ιδιαίτερη περιοδεύουσα έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του John Craxton (1922-2009), ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους φιλέλληνες ζωγράφους που σφράγισε τη ζωή και το έργο του με την αγάπη του για την Ελλάδα.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του, και θα ξεκινήσει το ταξίδι της με πρώτο σταθμό το Μουσείο Μπενάκη.

Η γεμάτη με αισιοδοξία ιστορία του καλλιτέχνη αντικατοπτρίζεται στους εξαίσιους πίνακές του, καταγράφοντας ένα επικό ταξίδι από το σκοτάδι στο φως.

Η έκθεση του Μουσείου Μπενάκη φιλοξενεί 90 έργα χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες, πολλά από αυτά άγνωστα έως τώρα και προερχόμενα από το Craxton Estate. Τα έργα αυτά καλύπτουν όλες τις περιόδους της σταδιοδρομίας του καλλιτέχνη: χαρακτικά και σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, καθώς και φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα.

Κεντρική θέση στην έκθεση έχει η εντυπωσιακών διαστάσεων ταπισερί «Τοπίο με στοιχεία της φύσης», την οποία ο Craxton σχεδίασε και επέβλεψε στο Εδιμβούργο, όντας εξόριστος κατά την διάρκεια της Δικτατορίας. Εμπνευσμένη από την παραδοσιακή Κρητική υφαντουργία, η ταπισερί συνοψίζει την αγάπη του για τον ελληνικό κόσμο.

Διάρκεια έκθεσης: 13 Απριλίου 2022 – 11 Σεπτεμβρίου 2022

 

Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

 

 

 

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 9 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;