ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ένας διαχρονικός διάλογος ανάμεσα στο Δίκαιο και τη Φιλοσοφία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

20 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Πινδάρου 6, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μια θεματική εμπειρία για ενηλίκες γύρω από το Δίκαιο και τη Φιλοσοφία: Πώς η γη άρχισε να αποκτά οικονομική αξία στην ιστορία; Για ποιόν λόγο η νομική πλαισίωση της φύσης καθιέρωσε την ιδιοκτησία και πώς αυτή με τη σειρά της αποτέλεσε πηγή κοινωνικής ανισότητας; Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το φιλοσοφικό και νομικό πλαίσιο της διαχείρισης της γης αποκαλύπτει τις ιδέες και τις αξίες που γέννησαν αρχικά, και στη συνέχεια στήριξαν συστηματικά, τις ηθικές δικαιολογήσεις της σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη γη.

Σ’ ένα ταξίδι με αφετηρία την αρχαιοελληνική φυσική φιλοσοφία και τερματισμό τις σύγχρονες κριτικές θεωρίες Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας θα αναδείξουμε έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα στο Δίκαιο και τη Φιλοσοφία. Με συνοδοιπόρο τις τεχνολογίες των αρχαίων Ελλήνων εφευρετών, την εξέλιξη της επιστήμης και τη σύσταση των νομικών μορφών δικτύων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος θα δούμε πώς ο τρόπος με τον οποίο εννοιολογείται η φύση μπορεί να καθορίσει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο εννοιολογείται ο ανθρώπινος βίος και πιο συγκεκριμένα η διατροφή. Ιστορικές αναφορές και φιλοσοφικές κριτικές δύνανται να αναδείξουν πώς η διατροφή συνδέθηκε με την πολιτική, το δίκαιο και την οικονομία και πώς μπορεί να συνδεθεί με μία αισθητική προσέγγιση του νοήματός της.

Το Μουσείο Κοτσανά έρχεται να προσφέρει ένα σύγχρονο έδαφος κριτικής που καλεί σε προβληματισμό γύρω από τη διαπλοκή Επιστήμης, Δικαίου και Φιλοσοφίας. Είστε έτοιμοι για μία αναπάντεχη συνάντηση;

 

Ώρα έναρξης: 12:00

Διάρκεια: 60 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 8 EUR με προκράτηση στο +30 211 411 0044

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 6 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη