ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Local infection of the cosmopolitan: Koto-ba

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

02 - 07 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Vasi Hotel Athens

Βλαχάβα 5, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκθεση “Koto-ba” αποτελεί κομμάτι του “Local infection of the cosmopolitan”, του πρώτου εβδομαδιαίου Open street fair για το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν έργα τέχνης σε απρόσμενους χώρους, μουσικά δρώμενα, περφόρμανς, αλλά και slam poetry, σε μια σπονδυλωτή περιήγηση στο αθηναϊκό Τρίγωνο.

“Koto-ba”

Η γλώσσα στα ιαπωνικά λέγεται “Koto-ba”. “Koto” είναι το κενό, “ba” είναι τα ανθοπέταλα. Δηλαδή, τ’ ανθοπέταλα, προέρχονται από ένα “κενό”, από μια άνυδρη γη που βλασταίνει και κάνει τις κερασιές ν’ ανθίζουν. Όπως βλασταίνουν οι λέξεις από το “κενό”, το περιστοιχίζουν, το αποκλείουν, το αδρανοποιούν.

Η έκθεση “Κoto-ba” αντιλαμβάνεται τη φωτογραφία ως την αντίδραση ενάντια στο “τίποτα” και στο “κενό”.

Ο ιαπωνικός πολιτισμός εκφράζει την τραγικότητα της ζωής που οφείλει να δομηθεί σ’ ένα “κενό” νοήματος και λόγου, που οφείλει να δομηθεί ως Νόημα και Λόγος. Με τον ίδιο τρόπο, η φωτογραφία εκφράζει την ηρωική προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει νόημα και λόγο στο ακατανόητο της ζωής και του χρόνου. (Πηγή: “Το πράγμα, η λέξη και ο κόσμος”, Φώτης Καγγελάρης, Εκδόσεις Αρμός).

 

Φωτογράφοι: Εύα Μπέρλερ, Ευγενία Ευσταθίου, Ελένη Μεσάδου, Βάσια Ζορμπαλή, Μαίρη Ζωγράφου.

Επιμέλεια: Ελένη Μεσάδου.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μοναστηράκι

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 5 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη