ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Local infection of the cosmopolitan: Ο τόπος είναι μαγεμένος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

02 - 07 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Οδός Νικίου

Νικίου 7, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκθεση “O τόπος είναι μαγεμένος” αποτελεί κομμάτι του “Local infection of the cosmopolitan”, του πρώτου εβδομαδιαίου Open street fair για το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν έργα τέχνης σε απρόσμενους χώρους, μουσικά δρώμενα, περφόρμανς, αλλά και slam poetry, σε μια σπονδυλωτή περιήγηση στο αθηναϊκό Τρίγωνο.

“O τόπος είναι μαγεμένος”

Κάθε περιοχή και γειτονιά έχει τους τοπικούς θρύλους, τις δοξασίες, άλλα και τους αστικούς μύθους της. Αυτές οι, ως επί το πλείστον, φανταστικές ιστορίες δημιουργούν το συναισθηματικό περιβάλλον και την ψυχή της διαφορετικότητας κάθε γειτονιάς.

Ιστορίες παρμένες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Αθήνας δίνουν την αφορμή σε δέκα σύγχρονους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν μέσα από το έργο τους μία εκδοχή των φανταστικών αυτών διηγήσεων.

Η κλασική εποχή, η ρωμαϊκή περίοδος και αργότερα η Βυζαντινή αυτοκρατορία, τα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας που κατέληξαν στην απελευθέρωση και τη μετατροπή της Αθήνας σε πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους αποτελούν τον κορμό των ιστοριών αυτών. Οι πόλεμοι, η αθηναϊκή belle epoque, οι διάφορες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις, αποτελούν όλα κομμάτι του ιστού που θα εξυφανθεί στο σενάριο των έργων.

Συμμετέχουν: Βασίλης Γαλάνης, Δημήτρης Κοντοδήμος, Μαριλένα Κρανιώτη, Δημοσθένης Μπογιατζής, Μάρκελλος Κολοφωτιάς, Ορέστης Καραλής, Ανδρέας Βέμπος, Έλιο Σαμαράς, Στράτος Στεριανός, the Krank.

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μοναστηράκι

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 6 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη