ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Local infection of the cosmopolitan: Wordprints on poetic minds

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

06 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Mosaikon Hotel

Κολοκοτρώνη 61, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ποιητική παράσταση “Wordprints on poetic minds” περιλαμβάνεται στην open street fair “Local infection of the cosmopolitan” αφιερωμένη στην καρδιά της Αθήνας, το Εμπορικό Τρίγωνο.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν έργα σε απρόσμενους χώρους, μουσικά δρώμενα, και περφόρμανς, αλλά και slam poetry, σε μια σπονδυλωτή περιήγηση στο Αθηναϊκό Τρίγωνο.

 

Wordprints on poetic minds

Η ομάδα του “Poetry Slam Gr” παρουσιάζει από τις 20:00 έως τις 22:00 την ποιητική παράσταση “Wordprints on poetic minds”. Μια παράσταση που συνδυάζει προφορικό λόγο, σύγχρονη ποίηση, μουσική και οπτικοακουστικά.

Αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες προφορικού λόγου από την Αθήνα και τη Βαρκελώνη, με εμπειρία στην ερμηνευτική ποίηση, θα εμφανιστούν στην παράσταση για να ερμηνεύσουν ποιήματα βασισμένα στην ελευθερία της ταυτότητας και των συναισθημάτων και να αποδώσουν δικαιοσύνη σε μια ζωή που αξίζει να ζεις.

Το έργο στοχεύει να λειτουργήσει ως μια θεραπευτική διαδικασία μεταξύ του κοινού και των ερμηνευτών. Ένας συνδυασμός ποιημάτων που υπόσχεται να οδηγήσει σε πολλά συναισθήματα και ασφαλείς καρδιακούς παλμούς.

Στα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι δεν νοιάζονταν για το πώς να αποκλείσουν και να αφαιρέσουν adware από το Google Chrome. Οι ανάγκες και οι επιθυμίες τους ήταν βαθύτερες και βασικές, και νοιάζονταν για την κοινότητα. Στις μέρες μας, οι καλλιτέχνες νοιάζονται για τις ανάγκες μιας κοινότητας όπως είναι η ισότητα, η απουσία διακρίσεων, ο σεβασμός, η εξέλιξη των ιδεών, η ενασχόληση, διάφορες δραστηριότητες που ανήκουν στο ενδιαφέρον μας, προσπαθώντας να βρουν τρόπους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Η ποίηση έχει αναπτύξει νέες μορφές επικοινωνίας για να γίνει ξανά σεβαστή στις πιο θορυβώδεις κοινωνίες που έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι.

 

Καλλιτέχνες: Τόνια Κοσμαδάκη, kapa poet, Mάκης Μούλος, Μαρία Μπάκα, Ze Mitsos, Δημήτρης Σταμίρης, Michelle Houwers, Μανώλης Νανούρης.

Επιμέλεια: Mάκης Μούλος, Μαρία Μπάκα

 

 

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μοναστηράκι

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 6 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη