Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Athens Litt Fest: Η Μεταμόρφωση μιας πόλης

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Κουμπάρη 1, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

20 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μια ζωηρή λογοτεχνική συζήτηση μεταξύ της καταξιωμένης συγγραφέα και ανθρωπολόγου Sofka Zinovieff (Eurydice Street, δημιουργό του podcast Athens Unpacked) και του συγγραφέα Γιάννη Ζερβού με συντονιστή τον Ranbir Sidhu (συγγραφέα του Deep Singh Blue) σχετικά με την εξέλιξη της Αθήνας στη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών.

Μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο το δημογραφικό προφίλ της πόλης άλλαξε ριζικά εκείνα τα κρίσιμα χρόνια μετά την επταετία. Πώς το τοπίο της άλλαξε δραματικά από ένα τέλμα του 19ου αιώνα σε μια χαοτική αστική εξάπλωση και πολιτικά, από μια περιθωριακή πρωτεύουσα των Βαλκανίων σε μια ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

Στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη από τις 19:30 έως τις 21:00

 

Η Sofka Zinovieff γεννήθηκε στο Λονδίνο, έχει ρωσική καταγωγή και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία στο Cambridge και έκανε έρευνα για το διδακτορικό της στην Ελλάδα, πριν ζήσει στη Μόσχα και τη Ρώμη όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος και σχολιαστής σε βρετανικές εκδόσεις.
Είναι συγγραφέας πολλών έργων μη μυθοπλασίας, συμπεριλαμβανομένου του, Eurydice Street: A Place in Athens.

Η σειρά podcast Athens Unpacked είναι μια συνέχεια της προσπάθειας της Sofka Zinovieff να κατανοήσει τη σύνθετη και σαγηνευτική πόλη της Αθήνας.

Ο Γιάννης Ζερβός είναι ίσως ο πιο πολύχρωμος και διασκεδαστικός αφηγητής της Αθήνας, ικανός με ευκολία να διασχίσει ηπείρους και να υποδυθεί χαρακτήρες με τη γραφή του. Στο Passage to Paradise, Hellenic Sketches of the Mind (2019), εμπνευσμένο από το όμορφο σπίτι και τον κήπο που μεγάλωσε, ο Ζερβός περιγράφει μια ζωντανή εικόνα της ζωής στη μεταπολεμική Ελλάδα και το απίστευτο ταλέντο που αντλούσε – από Beatnik ποιητές, ηθοποιούς και ακαδημαϊκούς – και το διανθίζει με μια σπάνια και πνευματώδη διορατικότητα.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολουθεί μπουφές με κρασί και τυριά.

Μια διοργάνωση του Athens Insider.

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;