Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

01 - 31 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά προωθεί την γλυπτική έκφραση, υποστηρίζει τη σύνθεση γλυπτικών τεχνών και τις διαθεματικές-υβριδικές δράσεις, στηρίζει τους νέους γλύπτες, αναδεικνύει και προβάλλει την καλλιτεχνική συμβολή της ιδρύτριάς του, Άλεξ Μυλωνά.
Στον χώρο παρουσιάζεται σε σταθερή βάση η μόνιμη συλλογή με επιλογές-έργα της Άλεξ Μυλωνά, η οποία ίδρυσε το μουσείο, καθώς και περιοδικές εκθέσεις, μονογραφίες ή/και ομαδικές με πυρήνα πάντα τη σύγχρονη γλυπτική και τις διασυνδέσεις της, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα και παράλληλες δράσεις.
Το μουσείο αποτελεί ένα από τα πέντε μουσεία/τμήματα που απαρτίζουν τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus), τον μεγαλύτερο μουσειακό οργανισμό της χώρας από το 2018, έτος ίδρυσής του.

Μόνιμη έκθεση με έργα της Άλεξ Μυλωνά

Στην περιφέρεια του Αρχαιολογικού πάρκου της Αθήνας βρίσκεται το κτήριο που στεγάζει το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά. Το κτήριο σχεδιάστηκε το 1920 από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Τσαγρή σε εκλεκτικιστικό ρυθμό. Η Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Εργάστηκε στην Ελλάδα και στην Γαλλία. Το 1960 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μπιενάλε της Βενετίας και το 1986 οργανώθηκε μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου της στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Το 2004 ίδρυσε το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άλεξ Μυλωνά» ―σήμερα MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά―, επιθυμώντας τη δημιουργία ενός χώρου για να στεγάσει τις δημιουργίες της, αλλά και να φιλοξενεί και να υποδέχεται το έργο νέων καλλιτεχνών.

Το Μουσείο φιλοξενεί την Περιοδική έκθεση «Το εργαστήριο του γλύπτη» έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 11:00-19:00, Πέμπτη 11:00-22:00, Δευτέρα κλειστά
Τελευταία είσοδος επισκεπτών: 30 λεπτά πριν από τη λήξη του ωραρίου.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 4€, μειωμένο εισιτήριο & δωρεάν είσοδος για συγκεκριμένες ομάδες, με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας.

Ξεναγήσεις για το κοινό πραγματοποιούνται στη μόνιμη έκθεση καθώς και στις περιοδικές εκθέσεις στον χώρο, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 13:00, με δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 3215717 και το email reception.mam@momus.gr, με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο.

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Θησείο

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΟΧΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;