ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Multaka: Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

28 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα “Multaka – Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα”, μια ξεχωριστή πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, ξεκίνησε και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν σε βιωματικές περιηγήσεις, που υλοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και Έλληνες με μεταναστευτικό ή προσφυγικό υπόβαθρο, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

«Multaka» στα αραβικά σημαίνει σημείο συνάντησης. Ακριβώς όπως φανερώνει το όνομά του, το πρόγραμμα, που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Δήμο Αθηναίων, φέρνει μετανάστες και πρόσφυγες σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, ενώ παράλληλα οι ίδιοι μοιράζονται όψεις της δικής τους κουλτούρας δίνοντας έναυσμα για τον εντοπισμό κοινών αναφορών και αξιών και για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαπολιτισμικού διαλόγου.

Στο πλαίσιο του Athens City Festival, το Multaka συμμετέχει με το παρακάτω πρόγραμμα διαπολιτισμικών περιηγήσεων. Οι περιηγήσεις είναι δωρεάν για το κοινό και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο multaka@developathens.gr

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των περιηγήσεων:

Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 11:00, ελληνικά, Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (Πανός 22, Αθήνα)

Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 11:00, ελληνικά, Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Κεραμεικού (Ερμού 148, Αθήνα)

Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 11:00, γαλλικά, Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού – Λουτρό των Αέρηδων (Κυρρήστου 8, Αθήνα)

Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα 11:30, ελληνικά, Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1, Αθήνα)

Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα 11:00, ελληνικά, Αρχαία Αγορά Αθηνών (Αδριανού 24, Αθήνα)

 

Αντίστοιχα έργα λαμβάνουν χώρα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, με πρώτη το Βερολίνο στο οποίο το Multaka υλοποιείται από το 2015 μέχρι και σήμερα. Στην Αθήνα, το έργο υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων. Σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Αθηναίων και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα 2014-2020 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Βικτώρια

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 9 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη