Τι εμπειρία αναζητάτε;

EVENT

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

01 - 31 Μαΐου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Από τις απαρχές τις προϊστορίας μέχρι την περίοδο της ύστερης αρχαιότητας, σημαντικά ευρήματα αποκαλύπτουν με τον δικό τους τρόπο πληροφορίες για τη ζωή, τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των πρώτων κοινωνιών στον ελλαδικό χώρο.

Το μεγαλύτερο Μουσείο της Ελλάδας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι παράλληλα και ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο, μεταφέροντας μας σπουδαίες πληροφορίες, οι οποίες ήρθαν στο φως χάρη στην αρχαιολογική σκαπάνη.

Τα εκθέματα επικεντρώνονται στα ευρήματα που εντοπίστηκαν από τους αρχαιολόγους κυρίως στην περιοχή της Αττικής κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αντικείμενα που έχουν προστεθεί σταδιακά στο Μουσείο από κάθε γωνιά του ελληνικού κόσμου, ακόμα και από σημεία απομακρυσμένα από τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Σήμερα οι συλλογές του Μουσείου μετρούν συνολικά περισσότερα από 11.000 εκθέματα που αποτελούν μία πραγματική αποκάλυψη για τη γενικότερη εικόνα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Βικτώρια

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 7 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ ΝΑΙ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τι εμπειρία αναζητάτε;