ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση “Nelly’s”

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

25 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς

Πειραιώς 138, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Περιήγηση στην πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση της φωτογράφου Έλλης Σιουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, γνωστής ως Nelly’s, από την υπεύθυνη των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και επιμελήτρια της έκθεσης, Αλίκη Τσίργιαλου.

Η παρουσίαση του έργου της, με άξονες τις τρεις πόλεις στις οποίες διαμόρφωσε το φωτογραφικό της βλέμμα (Δρέσδη, Αθήνα και Νέα Υόρκη), αποδίδει το πλούσιο εύρος των θεμάτων που απασχόλησαν τον φακό της κατά τη διάρκεια των 45 χρόνων ενασχόλησής της με το μέσο. Φωτογραφίες γνωστές από τις πολλαπλές δημοσιεύσεις τους στο παρελθόν συμπληρώνονται με νέες, άγνωστες έως σήμερα, σε μια προσπάθεια να εκπροσωπηθούν οι διαφορετικές αισθητικές τάσεις που υιοθέτησε και οι πολυάριθμες τεχνικές, ασπρόμαυρης αλλά και έγχρωμης φωτογραφίας, με τις οποίες πειραματίστηκε.

Η έκθεση πλαισιώνεται από περιοδικά, αφίσες και επιστολικά δελτάρια, συμβάλλοντας στην κατανόηση της χρήσης των φωτογραφιών της στην εποχή της, από σπάνιο κινηματογραφικό υλικό και δείγματα του φωτογραφικού εξοπλισμού που μεταχειρίστηκε στην Ελλάδα και την Αμερική.

 

Ώρα: 12:00

 

**Οι κρατήσεις έχουν κλείσει. Οι θέσεις εξαντλήθηκαν. Αν επιθυμείτε να προστεθείτε στη λίστα αναμονής, παρακαλούμε στείλετε e-mail στο cityfestival@thisisathens.org

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 5 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη