ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Seeing the invisible: Δράσεις για άτομα 65+

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

28 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εθνικός Κήπος

Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι δράσεις για άτομα άνω των 65 ετών είναι ειδικά σχεδιασμένες δωρεάν πολιτιστικές ξεναγήσεις από την Outset Greece με την υποστήριξη του Athens City Festival, που πραγματοποιούνται στον υπαίθριο χώρο του Εθνικού Κήπου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ξανά την πόλη τους.

Μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, θα εξερευνήσουμε το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και θα εντοπίσουμε τα «αόρατα» ψηφιακά έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του.

 

Ώρες δράσεων

16:00-17:30
17:30-19:00

Σημείο Συνάντησης: Κεντρική είσοδος του Εθνικού Κήπου στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

 

Η εικαστική έκθεση Seeing the Invisible αποτελεί μια μοναδική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας στον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πιο φιλόδοξη και εκτεταμένη, μέχρι σήμερα, έκθεση σύγχρονης τέχνης, καθώς φιλοξενεί 14 έργα επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) καταξιωμένων καλλιτεχνών, τα οποία είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets. Οι συμμετέχοντες καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του. Η βασική θεματική της έκθεσης επικεντρώνεται στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, εξερευνώντας τα όρια και τις συνδέσεις μεταξύ τέχνης, τεχνολογίας και φύσης. Παρουσιάζεται συγχρόνως σε 10 βοτανικούς κήπους παγκοσμίως και στον Εθνικό Κήπο είναι επισκέψιμη για το κοινό μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2023.

 

Παρακάτω όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε πριν την άφιξή σας στον Εθνικό Κήπο.

Βήμα 1: Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή Seeing the Invisible, μέσω App Store ή Google Play στο κινητό ή tablet σας. Για να κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή Seeing the Invisible, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://linktr.ee/seeingtheinvisiblegr. Όσοι έχουν συσκευές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις* μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο greece@outset.org.gr, ώστε να ενταχθούν σε μια ομάδα (3-4 ατόμων) που θα λάβει ένα τάμπλετ από τη διοργάνωση.
Βήμα 2: Φορτίστε πλήρως την συσκευή σας πριν την επίσκεψη στον κήπο
Βήμα 3: Για τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής θα σας ζητηθεί πρόσβαση στην υπηρεσία εντοπισμού της τοποθεσίας (GPS) και στην κάμερα της συσκευής σας.
Βήμα 4: Αφού εισέλθετε στο κήπο συνδεθείτε σε Wi-Fi ή ανοίξτε τα δεδομένα της συσκευής σας για να εμφανιστεί σωστά ο χάρτης της έκθεσης. Αφού εμφανιστεί, δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι για να λειτουργεί η εφαρμογή.
Συνίσταται να πάρετε μαζί σας ακουστικά, καθώς τα περισσότερα από τα έργα τέχνης διαθέτουν σχετική μουσική επένδυση.

*Προϋποθέσεις συσκευής: Η εφαρμογή προϋποθέτει κινητό με 4GB μνήμη το λιγότερο, και λειτουργικό σύστημα Apple iOS 11 ή Android 9.0 Pie (API 28). Υποστηρίζεται εξίσου το ίδιο σε iPads & Tablets που φέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

 

Την Κυριακή 28 Μαΐου, στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με την καλλιτέχνιδα Λουκία Αλαβάνου σχετικά με τη συμμετοχή της στην έκθεση Seeing the Invisible και το έργο της “Νέα Ζωή”.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 2 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη