ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ανακαλύπτοντας τους δυτικούς λόφους του Φιλοπάππου & της Πνύκας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

28 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Parking εστιατορίου Διόνυσος

Ροβέρτου Γκάλι 43, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η αρχαιολόγος Λίλα Πατσιάδου, σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιεί έναν περίπατο στους δυτικούς λόφους του Φιλοπάππου και της Πνύκας, ακολουθώντας τα έργα του σπουδαίου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.

Οι δυτικοί λόφοι, οργανικό τμήμα της Αθήνας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, αποτελούν περιοχή άγνωστη για πολλούς κατοίκους της πόλης. Η μακραίωνη ιστορία τους αποκρυσταλλώθηκε σε ένα αποσπασματικό οικιστικό μωσαϊκό, που τόσο γοήτευσε τους περιηγητές ώστε μίλησαν για την «πόλη των βράχων». Σε αυτό το σοφά δομημένο φυσικό, ιστορικό και αρχιτεκτονικό σκηνικό, οι αρχαιότητες αναδεικνύονται διακριτικά και υποβλητικά μέσα από τις εμβληματικές διαδρομές του Δημήτρη Πικιώνη: τα σημεία στάσης και θέας μας προ(σ)καλούν συνεχώς να τις αγκαλιάσουμε με το βλέμμα.

Ο περίπατος θα ακολουθήσει τα βήματα του στοχαστή-αρχιτέκτονα, ο οποίος θέλησε να καταργήσει τους περιορισμούς του χρόνου, δημιουργώντας με ετερόκλητα οικοδομικά υλικά, μια μοναδική μορφοπλαστική γλώσσα.

 

Ώρα συνάντησης: 11:00

Σημείο συνάντησης: πάρκινγκ Διονύσου

 

*Προτείνεται στους συμμετέχοντες να φορούν κατάλληλα παπούτσια, καθώς η διαδρομή προβλέπει ανάβαση στους λόφους του Φιλοπάππου και της Πνύκας.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Ακρόπολη

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 11 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη