ΕΚΔΗΛΩΣΗ

20ο Athens Digital Arts Festival

Εκθέσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

16 - 26 Μαΐου 2024

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πλατεία Δικαιοσύνης

Σταδίου 48, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το This is Athens – City Festival παρουσιάζει το 20ο Athens Digital Arts Festival, την πρώτη διεθνή πλατφόρμα για τον ψηφιακό πολιτισμό στην Ελλάδα.

Στην επετειακή του διοργάνωση, το Athens Digital Arts Festival θα μετατρέψει δύο εμβληματικούς χώρους της πόλης, τα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης, σε μια ζωντανή σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και τεχνολογικού πειραματισμού.

Το “Athens Digital Arts Festival 2024: Techno(s)cene” τιμά την πλούσια ιστορία της ψηφιακής τέχνης και του φεστιβάλ εστιάζοντας συγχρόνως στο μέλλον του ψηφιακού πολιτισμού. Εμπνευσμένο από έννοιες όπως η τεχνόκαινος εποχή (technocene) και η τεχνοεπιστήμη (technoscience), καθώς και από τη δυναμική σκηνή (scene) του ψηφιακού πολιτισμού, η φετινή διοργάνωση διερευνά τη βαθιά επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας, αναγνωρίζοντάς την όχι μόνο ως εργαλείο αλλά ως μια διάχυτη δύναμη που διαμορφώνει τις αντιλήψεις, τις δημιουργικές εκφράσεις και την ίδια μας την ύπαρξη.

Με περισσότερες από 3.000 καλλιτεχνικές προτάσεις από 106 χώρες και εκλεκτούς προσκεκλημένους από τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, το 20ο Athens Digital Arts Festival υπόσχεται μια μοναδική πολυμεσική εμπειρία ψηφιακής τέχνης, εμπεριέχοντας το πνεύμα της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της συμπεριληπτικότητας, που καθορίζει το φεστιβάλ εδώ και δύο δεκαετίες.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Πανεπιστήμιο

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 4 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη