ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Γέφυρες: Μια βιβλιακή μουσικοθεραπεία στον κεντρικό αστικό ιστό

Ψυχαγωγία  -  Πολιτισμός
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

12 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

17:30 - 21:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Athens Book Space

Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο πλαίσιο του This is Athens-City Festival, το μινιμαλιστικό Book Space του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τις “Γέφυρες” σε μια μουσικά αναγνωστική προσέγγιση.

Καλεσμένοι στο ειδικά διαμορφωμένο για την μέρα εκείνη πάρκο Ελευθερίας όλοι οι λάτρεις του βιβλίου και της μουσικής. Οι καλλιτέχνες Calliope, Marios Visvikis και Mister Enarto σε ρόλο μουσικών ταξιδευτών από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις 22:00 , θα παρουσιάσουν ζωντανά στο κοινό τα νέα τους project.

To Athens Book Space θα παραμείνει ανοιχτό την ημέρα εκείνη μέχρι αργά συμμετέχοντας ενεργά στην όλη δράση.

Μια διαδραστική αποκλειστική παρουσίαση βιβλίου τριών σκοτεινών ιστοριών έρωτα, αγάπης και εκδίκησης, υπό τον γενικό τίτλο “Η πολλή αγάπη σκοτώνει”, από τους συγγραφείς Στέλλα Καραμπακάκη και Γιώργο Γιώτσα, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως, ζωντανά στο κοινό.

Στόχος της δράσης είναι η επίτευξη μιας ζεύξης μεταξύ δυο παράλληλων κόσμων: Το Book Space από την μια μεριά, να μεγαλουργεί στην γαλήνια σκιά του πάρκου Eλευθερίας ως ένας δυναμικός παράγοντας πολιτισμού με βασικό άξονα την δύναμη του βιβλίου. Η μουσική και το βινύλιο με τα ακουστικά τους φάσματα απο την άλλη πλευρά να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτό.

Βιβλίο και βινύλιο ως τα παλαιότερα μέσα πληροφόρησης, επικοινωνίας, τέχνης και ψυχαγωγίας αντιμέτωπα στα νέα δεδομένα των διαδικασιών ψηφιακής μετάβασης. Η άρνηση και η επιμονή τους να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή τους φύση, αμφότερα τα καθιστά δυναμικά, διαχρονικά και παραδοσιακά σύγχρονα μέσα, τα οποία εξακολουθούν να εξελίσσονται με την ανανέωση, την ενδυνάμωση διαχρονικών διαδικασιών και πρακτικών τής αναλογικής εποχής των απτών παραγωγικών εκδόσεων.

 

Μουσικοί Συντελεστές:

Calliope

Η μουσικός και performer Calliope ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με αφετηρία την κλασσική και οπερατική της παιδεία δημιουργεί ηχοτοπία και χαοτικές λούπες, έχοντας ως υλικά synths, πετάλια, sampler, παραμορφωμένες φωνές, ηχογραφήσεις τοπίων, υφές, κείμενα, και εφέ.

Marios Visvikis (GR)

Ο Μάριος Βισβίκης είναι μουσικός, συνθέτης και κατασκευαστής μουσικών οργάνων με έδρα την Αθήνα. Κατασκευάζει ακουστικά μουσικά όργανα, τα οποία χρησιμοποιεί στις ηχογραφήσεις και τις παραστάσεις του.

Mister Enarto

Ο Mister Enarto, κατά κόσμον Παναγιώτης Κοντάρης, λάτρης του βινυλίου και της κουλτούρας του, μετράει περισσότερο από 25 χρόνια στη μουσική της Αθήνας και της ευρύτερης Ελλάδας.

 

Συγγραφική ομάδα

Γιώργος Γιώτσας

Πολυβραβευμένος συγγραφέας σε Ελλάδα και Αμερική. Όλα τα βιβλία του έχουν συλλέξει βραβεία και διακρίσεις, αλλά πάνω από όλα την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων.
Το 2022 έλαβε το 1ο βραβείο EVERLY στο Fantasy Festival,
Το 2021 η Athens Voice ανέδειξε “Το Κουτί” ως το “Καλύτερο βιβλίο της χρονιάς” μετά από επιλογή των δέκα καλύτερων βιβλίων από τη συντακτική της ομάδα και ψηφοφορία αναγνωστών για την τελική κατάταξη.
Είναι ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας του Φανταστικού με τρία βιβλία back to back στα top-10 των Βραβείων Βιβλίου Public, όπως τα ψήφισαν χιλιάδες αναγνώστες.

Στέλλα Καραμπακάκη

Έργο της Στέλλας Καραμπακάκη έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία με τους καλύτερους συγγραφείς χιουμοριστικού διηγήματος των τελευταίων πενήντα ετών, ενώ η βασική της απασχόληση τα τελευταία χρόνια είναι το σενάριο, αφού γράφει σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Αυτό είναι το δέκατο βιβλίο της. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γράφει, μεταφράζει, κάνει επιμέλειες και παίζει με τις λέξεις, σατιρίζοντας τα πάντα και κυρίως τις ανθρώπινες σχέσεις που αγαπάει να μισεί.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη