ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Γέφυρες: Μια αναγνωστική εμπειρία

Ψυχαγωγία  -  Πολιτισμός
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

12 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

17:30 - 21:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Athens Book Space

Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το νέο Book Space του Δήμου Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες του στο This is Athens – City Festival, φιλοξενώντας τις “Γέφυρες”, μια αναγνωστική εμπειρία υπό την μουσική επένδυση ακουσμάτων από όλο τον κόσμο.

Στόχος; Η επίτευξη μιας διαδραστικής ζεύξης μεταξύ δυο παράλληλων κόσμων: Το Book Space από την μια μεριά, να μεγαλουργεί στην γαλήνια σκιά του πάρκου Eλευθερίας ως ένας δυναμικός παράγοντας πολιτισμού με βασικό άξονα την δύναμη του βιβλίου. Η μουσική και το βινύλιο στην άλλη πλευρά, συμβάλλουν καθοριστικά με το ακουστικό φάσμα τους την αρμονική πλαισίωση της ζεύξης.

Βιβλίο και βινύλιο ως τα παλαιότερα μέσα πληροφόρησης, επικοινωνίας, τέχνης και ψυχαγωγίας αντιμέτωπα στα νέα δεδομένα των διαδικασίων ψηφιακής μετάβασης. Η άρνηση και η επιμονή τους να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή τους φύση, αμφότερα τα καθιστά δυναμικά, διαχρονικά και παραδοσιακά σύγχρονα μέσα, τα οποία εξακολουθούν να εξελίσσονται με την ανανέωση, την ενδυνάμωση διαχρονικών διαδικασιών και πρακτικών τής αναλογικής εποχής των απτών παραγωγικών εκδόσεων.

Συμμετέχουν η Calliope, ο Marios Visvikis και ο Mister Enarto.

Calliope
Η μουσικός και performer Calliope ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με αφετηρία την κλασσική και οπερατική της παιδεία δημιουργεί ηχοτοπία και χαοτικές λούπες, έχοντας ως υλικά synths, πετάλια, sampler, παραμορφωμένες φωνές, ηχογραφήσεις τοπίων, υφές, κείμενα, και εφέ.

Marios Visvikis (GR)
Ο Μάριος Βισβίκης είναι μουσικός, συνθέτης και κατασκευαστής μουσικών οργάνων με έδρα την Αθήνα. Κατασκευάζει ακουστικά μουσικά όργανα, τα οποία χρησιμοποιεί στις ηχογραφήσεις και τις παραστάσεις του.

Mr Enarto (GR)
Ο Mister Enarto, κατά κόσμον Παναγιώτης Κοντάρης, λάτρης του βινυλίου και της κουλτούρας του, μετράει περισσότερο από 25 χρόνια στη μουσική της Αθήνας και της ευρύτερης Ελλάδας.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη