ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Aθέατο μουσείο: Η στήλη των διδύμων βρεφών

Εκθέσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

09 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

13:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Μετά από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται “τη στήλη των διδύμων βρεφών”. Πρόκειται για ένα θραύσμα επιτύμβιας στήλης που συνέλεξε από ρέμα του Μενιδίου και παρέδωσε στο Μουσείο το Νοέμβριο του 2008, ένας ρακοσυλλέκτης. Το θραύσμα που χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ. διατηρεί σε ανάγλυφο σπαργανωμένα δίδυμα βρέφη στην αγκαλιά γυναικείας μορφής και αποτελεί πιθανότατα τμήμα επιτύμβιας στήλης, ανιδρυμένης στον τάφο μιας γυναίκας που πέθανε στον τοκετό. Πρόκειται για το μοναδικό επιτύμβιο ανάγλυφο του αρχαίου ελληνικού κόσμου με δίδυμα βρέφη στην ίδια αγκαλιά, στοιχείο που δηλώνει την κοινή τους μοίρα ως ορφανών.

Ο αρχαιολόγος Κώστας Πασχαλίδης θα υποδεχτεί τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και θα συνομιλήσει μαζί τους για την περίεργη ιστορία παράδοσης του πολύτιμου θραύσματος, για τους αρχαιοελληνικούς μύθους των διδύμων θεών, για τη ζωή των παιδιών και την παιδική θνησιμότητα στην αρχαία Ελλάδα.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Βικτώρια

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 8 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη