ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Athens Street Art Walk: Ψυρρή

Υπαίθριες Δράσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

22 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

18:15

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι

Πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στα Street Art Walks θα περιηγηθούμε σε τρεις χαρακτηριστικές αθηναϊκές γειτονιές – Ψυρρή, Εξάρχεια, Μεταξουργείο – για να ανακαλύψουμε εμβληματικά street art έργα, καθώς και graffiti που δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην κάθε περιοχή.

Μέσα από την συζήτηση και την κριτική προσέγγιση των έργων, ιδίως για την σχέση τους με την πόλη και τους κατοίκους της, θα εξοικειωθούμε με τους καλλιτέχνες, το έργο των οποίων ορίζει σε σημαντικό βαθμό την αισθητική εμπειρία της σύγχρονης Αθήνας.

Η street art είναι ίσως το δυναμικότερο καλλιτεχνικό κίνημα σήμερα και ένας από τους κυριότερους διαμορφωτές του σύγχρονου αστικού οπτικού πολιτισμού. Οι καλλιτέχνες της, “παρεμβαίνουν” και δημιουργούν στους τοίχους και τις επιφάνειες μικρών και μεγάλων πόλεων, ορίζοντας εν πολλοίς την εικόνα τους, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν μηνύματα και επικοινωνούν κρίσεις, ιδέες και σκέψεις.

 

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 22 Μαϊου – απογευματινή βόλτα στου Ψυρρή (σημείο συνάντησης ο σταθμός Μετρό Μοναστηράκι: έξοδος Πλατείας Μοναστηρακίου)

Σάββατο 25 Μαϊου – βραδινή βόλτα στα Εξάρχεια (σημείο συνάντησης ο σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο: έξοδος οδού Πανεπιστημίου)

Τετάρτη 29 Μαϊου – απογευματινή βόλτα στο Μεταξουργείο (σημείο συνάντησης ο σταθμός Μετρό Μεταξουργείο: έξοδος Πλατείας Καραϊσκάκη)

 

Οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival από τον Θανάση Χουλιάρα, υποψήφιο διδάκτορα Δημόσιου Χώρου και Σύγχρονου Οπτικού Πολιτισμού στο Τμήμα EMME του ΕΚΠΑ, καλλιτέχνη, επιμελητή και συγγραφέα.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μοναστηράκι

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 2 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη