ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Περιπατητική περιήγηση στο Λυκαβηττό

Υπαίθριες Δράσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

02 Ιουνίου 2024

ΏΡΑ

10:00 - 12:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Σκουφά 34, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η περιήγηση ξεκινάει από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, μια γοητευτική γειτονιά της Αθήνας. Θα περπατήσουμε στους μικρούς δρόμους κάτω από το Λυκαβηττό απορροφώντας την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των αριστοκρατικών οικιών της περιοχής.

Η επαφή μας με το λόφο γίνεται μέσα από μονοπάτι που θα μας φέρει στον Άγιο Ισίδωρο, ένα γραφικό εκκλησάκι που προσθέτει μια νότα ιστορικής γοητείας στη βόλτα μας. Καθώς συνεχίζουμε το περπάτημα προς τα πάνω το μονοπάτι περνάει από σκιερό δασωμένο μέρος του λόφου πριν το τελικό κομμάτι με τα σκαλάκια που θα μας φέρουν στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη.

Από το πλάτωμα στην κορυφή απλώνεται το αστικό τοπίο με τα εμβληματικά ορόσημα της πόλης. Η διαδρομή μας προς τα κάτω εκτυλίσσεται μέσω μιας φιδίσιας σκάλας με θέα στα ανατολικά της πόλης και καταλήγει πίσω στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.
Η πλατεία, σημείο συνάντησης άλλοτε ποιητών και λόγιων, φιλοξενεί μικρά καφέ και την Αδριάνειο δεξαμενή που κάποτε υδροδοτούσε την πόλη.

Απολαύστε τη συγχώνευση της ιστορίας, της φύσης και της αστικής γοητείας σε αυτή την ιδιαίτερη περιπατητική περιήγηση, όπου κάθε βήμα αποκαλύπτει την ομορφιά της συνοικίας του Κολωνακίου και του απολαυστικού λόφου του Λυκαβηττού.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 11 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη