ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πώς μπορεί το Μουσείο να εξάψει τη φαντασία όλης της οικογένειας;

Εκθέσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

24 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

14:45 - 16:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δύο παράλληλες διαδραστικές οικογενειακές ξεναγήσεις στη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του, μέσα από βιωματικές εικαστικές δραστηριότητες, σε δύο παράλληλες διαδραστικές ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια.

Στο πλαίσιο της οικογενειακής ξενάγησης, μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν στους τέσσερις ορόφους της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου και θα συζητήσουν για τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται. Υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας/του εισηγητή, θα πάρουν μέρος σε μια σειρά ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων που είναι εμπνευσμένες από τα παιχνίδια των σουρεαλιστών και την προσέγγιση του “slow looking”.

Οι διαδραστικές οικογενειακές ξεναγήσεις έχουν σχεδιαστεί με κεντρικούς άξονες τη συμμετοχικότητα, την προσωπική εμπειρία και την ελεύθερη έκφραση. Στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινής εμπειρίας, μέσω της οποίας όλα τα μέλη της οικογένειας θα μπορέσουν να γνωρίσουν τα έργα τέχνης της Συλλογής, αλληλεπιδρώντας με αυτά στον χώρο του Μουσείου.

Για ενήλικες και παιδιά από 5 ετών.

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 12 άτομα ανά ξενάγηση.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Ευαγγελισμός

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 13 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη