ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το ταξίδι της καντάδας, από τα Επτάνησα… στην Αθήνα: Ένας μουσικός περίπατος με καντάδες, στα στενά της Πλάκας

Ψυχαγωγία  -  Μουσική
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

23 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

20:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων "Φοίβος Ανωγειανάκης" – Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Διογένους 1, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Tο μουσικό συγκρότημα των σύγχρονων τροβαδούρων, αδελφών Καραβιώτη, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων “Φοίβος Ανωγειανάκης” – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, θα παρουσιάσει το δρώμενο της καντάδας στα σοκάκια της Πλάκας.

Πρόκειται για έναν μουσικό περίπατο στα στενά της Πλάκας, παρέα με εμβληματικές καντάδες όπως οι “Απόψε την κιθάρα μου”, “Παλιά Αθήνα”, “Η Ξανθούλα”, “Το Παπόρο”, “Εις τον αφρό της θάλασσας”, “Η ανθισμένη αμυγδαλιά”, “Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια”, “Η ρετσίνα” κ.ά.

Στο τέλος του μουσικού περιπάτου, το μουσικό συγκρότημα θα καταλήξει στον χώρο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων “Φοίβος Ανωγειανάκης” – Κέντρο Εθνομουσικολογίας για μια μικρή συναυλία με ένα φωνητικό κουαρτέτο που θα αποτελείται από σολίστες: Σενόρο Ι, Σενόρο ΙΙ, Βαρύτονο και Μπάσο. Τους τραγουδιστές θα συνοδεύσει ένα σύνολο μαντολινάτας με Μαντολίνο Ι, Μαντολίνο ΙΙ, δύο κιθάρες και μπάσο.

Θα προηγηθεί στις 19:45 σύντομη ομιλία σχετικά με το μουσικό είδος της καντάδας και τη σχέση του με τις γειτονιές της πόλης, από τον μουσικολόγο-ερευνητή κ. Σπύρο Καραβιώτη, στον κήπο του Μουσείου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τους συμμετέχοντες στην ομιλία στο τηλέφωνο του Μουσείου +30 210 325 4129 από τις 13 Μαϊου και μετά (Δευτέρα–Παρασκευή 09:00-14:00)

 

Σημείο Συνάντησης: το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων “Φοίβος Ανωγειανάκης” – Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μοναστηράκι

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 4 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη