ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξενάγηση στην έκθεση “Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα: Οι Πρόσφυγες”

Εκθέσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

26 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

12:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Σταδίου 13, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στο This is Athens – City Festival με τη διεξαγωγή ξεναγήσεων στην περιοδική του έκθεση με τίτλο “Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Β΄): Οι Πρόσφυγες”.

Στόχος της έκθεσης είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση του προσφυγικού φαινομένου, μέσα από τα ζητήματα που απασχόλησαν διαχρονικά τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη δεινή θέση να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Μέσα από ανθρώπινες ιστορίες φωτίζονται διάφορες πτυχές του θέματος, όπως η αναγκαστική φυγή, οι δυσκολίες της μετακίνησης, η υποδοχή, η εγκατάσταση, η διαχείριση του τραύματος, η ενσωμάτωση στη νέα πατρίδα, η μνήμη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφικά τεκμήρια, ιστορικά έγγραφα και αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου και από λοιπούς συνεργαζόμενους φορείς, πλαισιωμένα από μαρτυρίες, αποσπάσματα πηγών και δημοσιεύματα του Τύπου, καθώς και πρωτότυπα video-animation.

Κρατήσεις στα τηλέφωνα του μουσείου +30 210 3237617, +30 210 3237315, +30 210 3222266 (εσωτ. 109, κ. Άννα Κάνδια) και ηλεκτρονικά στο e-mail: akandia@nhmuseum.gr

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 5 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη