ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξενάγηση στην Οικία Κατακουζηνού

Εκθέσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

29 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

18:30 - 20:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ίδρυμα Αγγελου & Λητώς Κατακουζηνού

Βασιλίσσης Αμαλίας 4, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η οικία Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες της για δύο ξεναγήσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του This is Athens – City Festival.

Οι επισκέπτες μπορούν να την επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στους χώρους της από την επιμελήτρια της οικίας Κατακουζηνού, τη μουσειολόγο Σοφία Ε. Πελοποννησίου-Βασιλάκου και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κατακουζηνού, καθώς και συνεργάτες.

Ο Άγγελος και η Λητώ Κατακουζηνού ανήκαν στην πνευματική ελίτ της εποχής τους, τη λεγόμενη γενιά του ‘30. Το διαμέρισμά τους στη λεωφόρο Αμαλίας ήταν ένα από τα σημαντικότερα φιλολογικά σαλόνια της γενιάς τους. Στο στήσιμο του σπιτικού του, το ζευγάρι προσπάθησε να ενσωματώσει όλα όσα αγαπούσε, όλα όσα αποτελούσαν πηγές έμπνευσης στην καθημερινότητά του. Κυρίαρχα ήταν τα έργα τέχνης, σχεδόν όλα δώρα από φίλους όπως ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Γεώργιος Γουναρόπουλος, ο Σπύρος Βασιλείου, η Θάλεια Φλωρά-Καραβία, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Marc Chagall και δεκάδες άλλοι. Γλυπτά, βιβλία αλλά και ταπεινά αναμνηστικά, μαρτυρίες μιας πολυκύμαντης ζωής, ολοκλήρωναν το γεμάτο ζεστασιά καταφύγιό τους.

Είσοδος μόνο κατόπιν κράτησης θέσης

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη