ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στον Εθνικό Κήπο: Ημέρα 1

Ψυχαγωγία  -  Πολιτισμός
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

29 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

19:00 - 20:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εθνικός Κήπος

Βασιλίσσης Αμαλίας 1, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Χορευτικές στιγμές σε απρόσμενα σημεία μέσα στην πόλη, από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Στην καρδιά της Αθήνας, ξεκινάει μια πρωτοβουλία που φέρνει τον χορό σε πλατείες και άλλα σημεία της πόλης, κάνοντας τον αστικό μας χώρο ένα ζωντανό σκηνικό για μια τέχνη που κινείται και ενώνει.

Η σειρά των παραστάσεων αυτών περιλαμβάνει διάφορα σόλο και ομαδικές χορογραφίες, όλες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, την πόλη και τις πολυμορφίες της. Κάθε παράσταση στοχεύει να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στον πολιτισμό και την καθημερινότητα, δίνοντας στους περαστικούς την ευκαιρία να σταματήσουν, να παρατηρήσουν και να αφεθούν σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να δώσει νέα ζωή σε πλατείες και δρόμους, μετατρέποντάς τες σε ζωντανούς πολιτισμικούς χώρους, όπου ο χορός είναι το μέσο για να εκφραστούν συναισθήματα, ιδέες και ιστορίες. Κάθε χορογραφία είναι μια μικρή ανακάλυψη, μια εμπειρία που συνδέει την τέχνη με τον χώρο και το κοινό.

Η ΚΣΟΤ, στην καρδιά της Αθήνας, έχει παράδοση στο να μεταμορφώνει νέους χορευτές σε επαγγελματίες, προσφέροντας ένα πλήρες πρόγραμμα που καλύπτει διαφορετικές τεχνικές και μεθόδους, από τις περίπλοκες τεχνικές του μπαλέτου έως τους δυναμικούς ρυθμούς του σύγχρονου χορού και τη δημιουργία χορογραφίας. Οι σπουδαστές, στην κορύφωση της εκπαίδευσής τους, έχουν καθοδηγηθεί από μερικούς από τους πιο δημιουργικούς χορογράφους και δασκάλους χορού της χώρας και η αφοσίωση και το πάθος τους για τον χορό είναι εμφανής στις άρτιες εμφανίσεις τους, στην τεχνική τους, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μεταφέρουν συναισθήματα μέσα από τις κινήσεις τους. Έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, καταφέρνουν πάντα να αφήσουν το σημάδι τους, υπογραμμίζοντας το υψηλό πρότυπο της εκπαίδευσης που παρέχει η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 4 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη