ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παραμύθια στην Πλατεία: Νάγια Οικονομοπούλου

Ψυχαγωγία  -  Πολιτισμός
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

30 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

19:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πάρκο Δρακόπουλου

Πάρκο Δρακόπουλου, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αφήγηση παραμυθιών για παιδιά (και πιο μεγάλα παιδιά)!

Συνταγή για παραμυθοσκορπισματομπερδέματα:

Παίρνουμε κουκιά, ρεβίθια και δυο οκάδες παραμύθια που στρογγυλά να είναι σαν ντέφια (να έχουνε μεγάλα κέφια!), μακρουλά σαν τις φλογέρες (να γλυκαίνουνε τις μέρες!) και να έχουνε ρυθμό χορευτό, τραγουδιστό.
Τα βάζουμε σ’ ένα μεγάλο τσουκάλι κι ανακατεύουμε μέχρι να έρθουνε τα πάνω κάτω.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μουσικές και τραγουδάκια.
Τρώμε μέχρι η κοιλιά μας να γίνει πίθαρος.
Υ.Γ.: Τα μάτια σας δεκατέσσερα. Κυκλοφορούν γριές πολυφαγούδες!

Νάγια Οικονομοπούλου, αφήγηση
Μαρία Γεωργοπούλου, μουσική

 

Η Νάγια Οικονομοπούλου σπούδασε μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους.

Κάποτε, από τύχη μεγάλη, συναπαντήθηκε ξανά με φίλους παλιούς καθόλου ξεχασμένους, με την Τρισεύγενη, την Πούλια και τον Αυγερινό, τον Μπιλμέμ, τον Μισοκοκκοράκη, το Κοιμισμένο Βασιλόπουλο. Τους πήρε αμέσως στο κατόπι και μπήκε στο δάσος με τα παραμύθια, μαθήτευσε δίπλα σε μάστορες παραμυθάδες και, σαν βρήκε τη δική της κόκκινη κλωστή ύφανε ένα τσουβάλι που να χωρεί τα ψέματα, μαζί και την αλήθεια και χίλια παραμύθια. Υλοποιεί την αφηγηματική δράση “Σπεροκαθίσματα – Παραμύθια κατ’ οίκον”.

Σε φεστιβάλ ή σε βιβλιοθήκες, σε μουσεία, σχολεία, καφενεία ή κάτω από μια μεγάλη βελανιδιά, το παραμύθι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο παρά κάποιον για να το πει και κάποιον για να το ακούσει, φτάνει να έχουν και οι δυο ανοιχτή καρδιά.

 

Η Μαρία Γεωργοπούλου είναι καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτρια.

Εργάζεται στους τομείς της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης ως συντονίστρια μουσικοκινητικών παιχνιδιών. Επίσης, ασχολείται με την σύνθεση τραγουδιών και πρωτότυπης μουσικής στο πλαίσιο διαδραστικών βιβλιοπαρουσιάσεων και παιδαγωγικών παιχνιδιών βιωματικού χαρακτήρα για νήπια από 6 μηνών και για παιδιά, με στόχο την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την επαφή τους με τους μαγικούς κόσμους των λαϊκών παραμυθιών και των λογοτεχνικών ιστοριών.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Αγιος Ελευθέριος

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 7 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη