ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ώρα για μουσική στο Μουσείο!

Ψυχαγωγία  -  Πολιτισμός
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

11 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

11:30 - 12:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή “Ώρα για μουσική στο Μουσείο!”, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis, διοργανώνει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη μουσική της Ισπανίας.

Το Ίδρυμα καλεί γονείς με παιδιά από 8 μηνών έως 2 ετών να εξοικειωθούν με τον χώρο του Μουσείου και τα έργα τέχνης της συλλογής του με όχημα τη μουσική. Μέσω του αφιερώματος, τα παιδιά γνωρίζουν το Μουσείο και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο μέσα από τα έργα τέχνης της συλλογής και τη μουσική μεγάλων κλασικών συνθετών. Με τη βοήθεια των έμπειρων μουσικών του συνόλου De Profundis και μέσα από ποικίλες μουσικοκινητικές δραστηριότητες με βάση διαφορετικά έγχορδα όργανα, μαθαίνουν βασικά στοιχεία της μουσικής όπως ο ρυθμός, οι δυναμικές και τα μουσικά μοτίβα ενώ περιστοιχίζονται από τα μοναδικά έργα τέχνης της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Η δράση πραγματοποιείται σε μηνιαίους κύκλους, με τον κάθε μήνα να είναι αφιερωμένος σε μια διαφορετική χώρα: κάθε Σάββατο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με συνθέτες της τιμώμενης χώρας, ενώ αντιπροσωπευτικά παρουσιάζεται και ένας πίνακας από καλλιτέχνη της ίδιας χώρας.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Ευαγγελισμός

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 15 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη