ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Μαγεμένος Κήπος: Κυνήγι Θησαυρού στην όαση της Αθήνας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

20 Μαΐου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κεντρικό Συντριβάνι

Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ομάδα Narratologies παρουσιάζει ένα υβριδικό παιχνίδι στον Εθνικό Κήπο. Οι συμμετέχοντες καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο κατεβάζοντας ένα application στο κινητό τους, ενώ σε διάφορα σημεία του Κήπου θα τους περιμένουν και οι ίδιοι οι διοργανωτές του παιχνιδιού για να τους καθοδηγήσουν.

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται στoν 19o αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πρώτου βασιλιά της Ελλάδας, Όθωνα. Πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού είναι η σύζυγος του, Βασίλισσα Αμαλία. Η Αμαλία έχει ξεκινήσει να δημιουργεί τον Βασιλικό Κήπο- σε συνεργασία με σχεδιαστές, κηπουρούς και πολεοδόμους όταν συνειδητοποιεί πως τα λουλούδια και τα εξωτικά δέντρα που φυτεύει, μαραίνονται. Σύντομα ανακαλύπτει πως ο Κήπος είναι χτισμένος πάνω από μια Ρωμαϊκή Βίλα η οποία φέρει μαγική προστατευτική επιγραφή στην είσοδο της. Γράφει: «Ό,τι απειλήσει αυτό το οίκημα θα καταστραφεί».

Οι συμμετέχοντες καλούνται να βοηθήσουν τη Βασίλισσα Αμαλία να λύσει τα μάγια, λύνοντας μια σειρά γρίφων. Στο τέλος θα ακολουθήσει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και στέψη των νικητών.

 

Σημείο Συνάντησης: Κεντρικό Συντριβάνι Πλατείας Συντάγματος

Ώρα Συνάντησης: 11:00

Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 5 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη