ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

19 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

17:00 - 19:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Θεωρίας, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Piano City Athens συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στο This is Athens – City Festival και φέρνει μαζί του περισσότερες από 100 συναυλίες.

Τρεις μέρες γεμάτες μουσική, ευφορία, χαμόγελα. Στο Piano City Athens οι νότες πλημμυρίζουν πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, μουσεία, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία, σπίτια.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανερχόμενα αστέρια, αλλά και μαθητές πιάνου βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία με το πιάνο σε περίοπτη θέση. Μουσικές διαδρομές σε μία πόλη, η οποία ξαφνικά γεμίζει μουσικές εκπλήξεις που σκεπάζουν τη βοή της.

 

Ρεσιτάλ πιάνου | Γιάννης Μπελώνης | Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη

Πρόγραμμα

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί αναμφίβολα, μέσω του έργου και των αγώνων του, ένα σύμβολο τόσο για τον Ελληνισμό όσο και για την Παγκόσμια Ειρήνη και Ισότητα των Λαών. Σημαντικό μέρος των τραγουδιών του έχει συνδεθεί άρρηκτα στην κοινή συνείδηση με τους αγώνες του ελληνικού έθνους σε δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, με μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως ο Ζορμπάς, αλλά και με το διεθνώς πρωτοφανές εγχείρημα της αλληλεπίδρασης του λαϊκού με το λόγιο στοιχείο που ο Θεοδωράκης επεδίωξε μέσω της σύζευξης της νεωτερικής ποίησης με τη ζωντανή παράδοση της λαϊκής μουσικής. Ο στενότερος συνεργάτης του Θεοδωράκη την τελευταία 15ετία της ζωής του, και πιανίστας της ορχήστρας του, Γιάννης Μπελώνης, θα ερμηνεύσει πολλά από τα τραγούδια του και τις μουσικές του για κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, κι έχουν ερμηνευτεί από ορισμένους εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

 

Βιογραφικό

Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη την περίοδο 2006-2021. Από το 2002 διατελεί αρχισυντάκτης του μουσικολογικού περιοδικού Πολυφωνία.

Το βιβλίο του με τίτλο με τίτλο Η Μουσική Δωματίου στην Ελλάδα στο πρώτη μισό του 20ου αιώνα βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη, έχει ενορχηστρώσει και διασκευάσει ορισμένους από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του συνθέτη, μουσική για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και δίσκους για συμφωνική ορχήστρα και άλλα μουσικά σύνολα. Ως ενορχηστρωτής και πιανίστας έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεργαζόμενος με πολλούς ακόμα συνθέτες, ερμηνευτές, συμφωνικές ορχήστρες, μουσικά σύνολα και χορωδίες.

Το πρωτότυπο μουσικό του project υπό τον τίτλο “Symphonic Rebetiko”, αποτελεί την πρώτη απόπειρα –διεθνώς– συμφωνικής επεξεργασίας του Ρεμπέτικου, και έχει περιοδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Ακρόπολη

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 10 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη