ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

17 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

21:00 - 22:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Θόλου 5, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Piano City Athens συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στο This is Athens – City Festival και φέρνει μαζί του περισσότερες από 100 συναυλίες.

Τρεις μέρες γεμάτες μουσική, ευφορία, χαμόγελα. Στο Piano City Athens οι νότες πλημμυρίζουν πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, μουσεία, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία, σπίτια.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανερχόμενα αστέρια, αλλά και μαθητές πιάνου βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία με το πιάνο σε περίοπτη θέση. Μουσικές διαδρομές σε μία πόλη, η οποία ξαφνικά γεμίζει μουσικές εκπλήξεις που σκεπάζουν τη βοή της.

Κονσερτο πιάνου | Θανάσης Παρμενίδης | Ρεπερτόριο εμπνευσμένο από κλασικές ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες

Ο Θανάσης Παρμενίδης θα παραδώσει ένα κονσέρτο εστιασμένο σε κομμάτια έντεχνα, κινηματογραφικά και κλασικής ποπ. Ένας ιδιαίτερος και νοσταλγικός συνδυασμός, εμπνευσμένος από κλασικές ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες.

 

Βιογραφικό

Ο Θανάσης Παρμενίδης γεννήθηκε στην Καβάλα. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και στη συνέχεια στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Είναι κάτοχος των πτυχίων Πιάνου, Σαξοφώνου, Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης, Φυγής και Διπλώματος Σύνθεσης.
Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους καταξιωμένους αρχιμουσικούς Μύρωνα Μιχαηλίδη, Μίλτο Λογιάδη και Αναστάσιο Συμεωνίδη ενώ είναι σπουδαστής διεύθυνσης ορχήστρας με τον διεθνώς καταξιωμένο μαέστρο Λουκά Καρυτινό.
Από το 2003 είναι Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καβάλας. Υπό την διεύθυνση του η Φιλαρμονική Καβάλας έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συναυλίες, μεταξύ άλλων στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το 2014 η Φιλαρμονική Καβάλας συνεργάστηκε υπό τη διεύθυνσή του, με την Ευανθία Ρεμπούτσια σε συναυλία στο Κάστρο Καβάλας.
Έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και σε Μουσικά Σχολεία. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών Φιλαρμονικής Ορχήστρας.
Εργάστηκε για πάνω από 2 δεκαετίες ως πιανίστας κι έχει πραγματοποιήσει συναυλίες πιάνου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και στο φρούριο της πόλης της Καβάλας καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας. Το 2023 συμμετείχε στο Piano City Athens με μεγάλη επιτυχία.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μοναστηράκι

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 9 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη