ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Μαρία-Χριστίνα Χάρπερ: Into the Fairyland

Ψυχαγωγία  -  Μουσική
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

14 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

20:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Θόλου 5, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος προσκαλεί την Μαρία-Χριστίνα Harper να ντύσουν με τις συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς τους τις αφηγήσεις της Ευγενίας Ρουμελιώτη για τα ξωτικά και τις νεράιδες που εμφανίζονταν στους αλαφροΐσκιωτους του τόπου της κάμποσα χρόνια πριν.

Η Ευγενία Ρουμελιώτη, Βγενική ή Βγένω είναι η γιαγιά του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, την οποία πρωτοηχογράφησε όταν ήταν παιδί με ένα walkman και δανεικό μικρόφωνο. Θυμάται τη γιαγιά να του αφηγείται τις ιστορίες, άλλοτε με λάμπα πετρελαίου και άλλοτε μ’ ένα καντηλάκι, μιας και το σπίτι δεν είχε ρεύμα. Πριν μερικά χρόνια, με επαγγελματικό πλέον εξοπλισμό, κατέγραψε την Κυρά-Βγένω να ξαναζωντανεύει τις ιστορίες δίπλα στο τζάκι. Αφηγήσεις της γιαγιάς, όπως της τις μετέφεραν ο πατέρας της και άλλοι αλαφροΐσκιωτοι από το Σαμικό Ηλείας.

Ο Ανδρέας και η Μαρία-Χριστίνα γνωρίστηκαν στο Λονδίνο με αφορμή μια συναυλία τους στο Troubadour Club. Μετά τη συναυλία πέρασαν τη νύχτα μιλώντας για ιστορίες με ξωτικά και μεταφυσικές εμπειρίες. Μέσα από το κοινό μουσικό τους σύμπαν και την εσωτερική τους αναζήτηση, οι δύο μουσικοί δημιουργούν διαλογιστικά ηχοτοπία και ταξιδεύουν τους ακροατές στη νεραϊδόβρυση, ψιθυρίζουν στον Τασιό στο δάσος της Στροφυλιάς, δίνουν θάρρος στον αρρεβωνιάρη που επέστρεφε ολoνυχτίς απο την Ανδρίτσαινα, σμίγουν με το συμπεθεριό που με κλαρίνα και βιολιά πέρασε μια νύχτα από την τρανή λάκα.

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος : τρομπέτα, φλούγκελχορν, εφφέ
Μαρία Χριστίνα Harper : άρπα, εφφέ
Ευγενία Ρουμελιώτη : προηχογραφημένη αφήγηση

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μοναστηράκι

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 9 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη