ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Queer Movie Nights στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ψυχαγωγία  -  Κινηματογράφος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

20 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

19:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ὁμήρου 14-16, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Iντερφοβίας (IDAHOBIT), τιμώντας την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχιατρικών διαταραχών.

Η ομάδα του περιοδικού Antivirus τιμά τη φετινή IDAHOΒΙT και διοργανώνει, για 3η χρονιά, τριήμερο φεστιβάλ LGBTQI+ ταινιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν η προβολή της γερμανικής ταινίας Anima – My Father’s Dresses

ANIMA – My Father’s Dresses / Anima – Die Kleider meines Vaters | Uli Decker, Γερμανία, 2022, 95 λεπτά
Η μικρή Ούλι θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει είτε πειρατίνα είτε ο Πάπας. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θέλει να εγκλωβιστεί στους στερεοτυπικούς ρόλους της βαυαρικής πόλης της. Όταν χάνει τον πατέρα της, η μητέρα της τής παραδίδει το «μυστικό» του κουτί εν είδει κληρονομιάς. Το περιεχόμενο ξαφνικά αλλάζει την εντύπωση που είχε για τον πατέρα της, την ίδια, την οικογένειά της και την κοινωνία στην οποία μεγάλωσε. Μια αληθινή ιστορία για τα οικογενειακά μυστικά, τα φύλα και την αναταραχή που προκαλεί ο έρωτας, με μια αφήγηση που κινείται σαν τρενάκι του λούνα παρκ, επιστρατεύοντας τόσο κινούμενα σχεδία όσο και υλικό τεκμηρίωσης στη διαδρομή.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Πανεπιστήμιο

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 3 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη