ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Strong Me: 3ο Φεστιβάλ για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Εκθέσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

17 - 19 Μαΐου 2024

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Εχελιδών 19, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Φεστιβάλ “Strong Me” επιστρέφει για την τρίτη συνεχή χρονιά, δυναμώνοντας τη φωνή του στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα από ποτέ, το Φεστιβάλ επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας στην οποία η έμφυλη και η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει θέση.

Αυτή τη φορά, περισσότεροι από 55 φορείς θα ενώσουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους σε ένα Φεστιβάλ που θα ενημερώσει, θα αφυπνίσει και θα κινητοποιήσει απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών το οποίο έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Σε αυτό το τριήμερο μαζί με ανθρώπους από τον χώρο του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού θα μετατρέψουμε τον φόβο σε κινητήριο δύναμη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ποδοσφαιρικούς αγώνες και θεατρικές παραστάσεις, με κορυφαίες στιγμές την καθηλωτική έκθεση “Ματωμένα Πορτρέτα” του εικαστικού Δημήτρη Αστεριού, την παράσταση του καταπληκτικού Standup Comedian Αριστοτέλη Ρήγα, το πρωτοποριακό ποδοσφαιρικό project “Goal στο σεξισμό” υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της ΕΠΟ και του ΠΣΑΠΠ και τη μεγαλοπρεπή συναυλία με τη συμμετοχή της Ευρυδίκης και των Μπλε.

Το φεστιβάλ δεν αποτελεί απλώς μια εκδήλωση, αλλά μια έκφραση αλληλεγγύης και αγάπης προς όλα τα μέλη της κοινωνίας, επιδιώκοντας να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει το κοινό για τον σημαντικό αυτό αγώνα.

Ένα Φεστιβάλ που κάνει την συμπερίληψη πράξη με την πολύτιμη υποστήριξη του Hands Up Agency που θα παρέχει διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα σε όλες τις δράσεις.

Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 19 Μαΐου με την “Νύχτα των Ευχών”. Μωβ φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό για έναν κόσμο χωρίς βία, για ένα κόσμο, ισότητας αλληλεγγύης και ειρήνης.

Το Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 6 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Ναι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη